Kalp Rahatsızlığı Akupunktur Tedavisi

Yazar Başak BingölAkupunktur Uzmanı • 29 Mayıs 2018 • Yorumlar:

Bilindiği üzere kalp rahatsızlıklarına neden olabilecek pek çok unsur bulunmaktadır. Kısaca kalp rahatsızlıklarına neden olan ve akupunktur tedavisi ile bu nedenlerin ortadan kaldırılarak dolaylı yoldan kalp rahatsızlığı etkilerini azaltan unsurlara beraber bakalım.

Kalbimiz, her atışında elektriksel dalgalar ile kontrol edilebilen bir organdır. Daha da önemlisi, kalbimiz, beynimizden gelen sinir liflerinin desteklenmesiyle kalbimizden beynimize doğru giden sinir iletişim hatları bulunmaktadır. Her nefes aldığımızda kalbimizin atışı hafifçe artmalı, buna bağlı olarak her nefes verdiğimizde ise hafifçe azalmalıdır.

Kalbimizin atış hızı yani HRV oranı ne kadar iyi olursa o kadar sağlıklı kabul ediliriz. Bu noktada akupunkturun faydasından bahsetmemiz gerekiyor. Zira akupunktur bilindiği üzere HRV oranını düzeltmektedir. Ayrıca kalbimizin ritme dayalı problemleri söz konusu olduğunda yapılan bazı çalışmalar, akupunkturun çarpıntı sorunlarını azaltmada hatta tamamıyla ortadan kaldırmaya dair umut vaat edilmektedir.

Anjin, çeşitli aktiviteler neticesinde göğüste boğulma, baskı hissiyatı, sıkışma görülmesine neden olur. Dinlenme ya da nitro tabletler ile kolaylıkla ağrı ortadan kalkar. Genel olarak ciddi oranda tıkalı olan geniş kalp arterlerinden kaynaklanmaktadır. Fakat yapılan incelemelerde pek çok hastanın arterlerinde sorun görünmemesi küçük arterlerden de şüphelenmesi gerektiğini düşündürür.

Anjin, aktif kalp kası hücrelerindeki oksijen noksanlığından kaynaklanmaktadır. Muhtemel olarak sempatik sinir sistemindeki kalp kaslarının aktivitesi azaldığından bazı anjin hastaları, semptomlarda azalma ve uzun mesafe yürüme yeteneklerindeki iyi yönde seyir ile akupunktur tedavisine cevap verdi.

Sempatik sinir sistemimizin gereğinden fazla hızlı çalışması, kan basıncımızdaki böbrek, göz, arter ve beyin hasarına neden olabilen bir yükselişin meydana gelmesinde önemli rol oynar.

Bazı akupunktur hastalarının düzenli olarak akupunktur tedavisi görmesi sonucunda tansiyonlarında iyileşmeler görülmüştür. Buna ek olarak Amerika Kardiyoloji Koleji akupunkturu umut verici alternatif tedavi yöntemi olarak görmektedir.

Kalp krizi veya viral hasar nedeniyle zayıflayan kalplerde görülen ciddi bir rahatsızlıktır. Fakat yeteri oranda dinlendirilmemiş olan kalplerde de görülebilmektedir. Yapılan araştırmalar göstermektedir ki, akupunktur tedavisi, daha uzun mesafelere nefes darlığı sorunu yaşamadan yürüme imkanı sunmaktadır. Yine etkili olduğu varsayılan mekanizma ise sempatik sinir aktivitesindeki azalmadır.

Kalp hastalık ve rahatsızlıkları arasında sigara tüketimi ciddi nedene sahiptir. Bu nedenle akupunktur sigara bağımlığına son veren tedavi ile dolaylı yoldan kalp hastalık ve rahatsızlıklarının en önemli nedenini ortadan kaldırmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Başak Bingöl Akupunktur, Kupa Terapi (Hacamat), Mezoterapi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)