Alt göz kapağı estetiği

Yazar Şeyda AtabayGöz Doktoru • 9 Şubat 2017 • Yorumlar:

Alt göz kapağı estetiği, alt göz kapağının estetik sorunlarının çözümlenmesi için yapılan işlemlerin tümüne verilen isimdir. Genel olarak alt göz kapağı uygulamalarının büyük bir kısmı, estetik amaçlı gerçekleştirilmektedir. Alt göz kapağı estetiği ameliyatı öncesinde yapılan değerlendirmede en önemli durum, hastanın alt göz kapağı görüntüsünün nasıl görüneceği ile ilgili beklentisini net olarak anlamaktır.

Alt göz kapağı estetiği ile yorgun görünümden kurtulun.

Alt göz kapağı estetiği, çeşitli sorunlardan kaynaklı gerçekleştirilebilmektedir. Eğer ameliyat, torbalanma için planlanıyorsa, ameliyatta fazla yağ dokusunun alınması hedeflenmektedir. Göz altı torbası alınması işlemi hastanın yaşına ve hastalığın durumuna göre dikişsiz-yani konjontival yol ile veya dikişli-yani cilt yolu ile yapılabilir.Alt göz kapağı ameliyatı öncesi dikkat edilmesi gereken durumlar:
Alt göz kapağı ameliyat öncesi değerlendirme göz muayenesi ile gerçekleştirilmektedir. Ameliyat kararı alınmadan önce hasta hekim tarafından tıbbi öyküleri dinlenerek ve göz muayenesi yapılarak değerlendirilir. Alt göz kapağının fiziksel incelemesinde dikkat edilecek hususlardan biri yağ dokusu fıtıklaşmasının bulunup bulunmadığıdır. Yağ dokusunun durumuna göre ve/veya yağ dokusu fıtığının seviyesine göre hekim durumu inceleyip sağlıklı bir alt göz estetiği ameliyatı için hastalarına bilgi vermelidir.Ameliyat öncesi muayenede dikkat edilmesi gereken bir durumda fazla deri bulunmasıdır. Alt göz kapağında var olan kırışıkların giderilmesinde, yanak derisinin cüzi oranlarda yukarı çekilmesi yararlı olabilmektedir ve bu kırışıklık göz kapağı yeri değiştirilmeden kaldırılabilir.Alt göz kapağı ameliyatı öncesi yapılan muayenede, alt göz kapağı değerlendirilirken, göz kapağında yer alan kasların tonusunun da ölçülmesi önemli bir durumdur. Göz kaslarının tonusunun düşük olduğu durumlarda hekim ameliyat durumunu ve sürecini değerlendirmelidir. Ayrıca pretarsal orbikularis kası, göz kırpma hareketi ve göz kapağının kapanmasından sorumlu kas olduğu için göz kapağı estetiği ameliyatlarında işlevinin korunması çok önemlidir.
 

Alt göz kapağı ameliyatı ile birlikte orta yüz germe , yanak askılama ameliyatı da yapılabilmektedir.

Zamanla ve yaşla birlikte yerçekiminin de etkisi ile yanak dokuları aşağıya doğru sarkmaktadır. Göz altı bölgesinden yapılacak bir girişim ile göz altı torbaları, göz altı kırışıklıkları düzeltilirken aynı anda orta yüz germe işlemi ile sarkan yanak dokuları askılama işlemi yapılabilmektedir.
Hekim ameliyat için hastanın uygun olduğuna karar verdiğinde, hastadan varsa kullandığı ilaçlardan bazılarını ameliyattan bir süre önce kesmesini önerebilmektedir.
 

Alt göz kapağı ameliyatında neler yapılmaktadır?

Alt göz kapağı ameliyatı hazırlığı süresince gerekli anestezi uygulamaları gerçekleştirilir. Ameliyat hastanın yaşı ve diğer etkenlere göre lokal anestezi ya da hafif sedasyon ile gerçekleşebilmektedir.

Alt göz kapağı estetiği ameliyatı süresi ne kadardır?

Alt göz kapağı estetiği ameliyatı ortalama 1 ile 1,5 saat arası sürmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)