Üst göz kapağı estetiği

Yazar Şeyda AtabayGöz Doktoru • 9 Şubat 2017 • Yorumlar:

Üst göz kapağı estetiği, okuloplastik cerrahi (göz estetiği cerrahisi) alanında en sık yapılan uygulamalardan biridir. Gözü korumakla ve nemlendirmekle görevli ayrıca gözün biyomekanik işlevlerini destekleyici olarak görev yapan üst göz kapağına yönelik yapılan rekonstrüktif ve estetik işlemlerin tümüne üst göz kapağı uygulamaları adı verilmektedir.

Üst göz kapağı estetiği neden yapılmaktadır?

Üst göz kapağı estetiği, temel olarak yapılma nedeni açısından iki farklı bakışla değerlendirilebilmektedir. Bunlardan ilki, üst göz kapağında herhangi bir travma, uygulama sonrasında dokularda meydana gelen deformasyon sonucu yapılacak çalışmalardır. İkinci durum ise, yaşa, kullanılan ilaçlara, sistemik rahatsızlıklara, genetik yatkınlığa, sigara vb. kötü alışkanlıklara bağlı olarak gelişebilen üst göz kapağı deformasyonlarıdır. İlk durumda gözün görme işlevi açısından değerlendirildiğinden zorunlu bir uygulama söz konusu olabilecekken, ikinci bahsedilen durumlardan kaynaklanan üst göz kapağı deformasyonları kişinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik yapılan çalışmalar olmaktadır.Sağlık profesyonelleri açısından değinecek olursak, “rekonstrüktif” blefaroplasti ile “estetik” blefaroplasti arasındaki ayrım, çoğu bulguda azınlıktadır. Objektif olarak hastada gözlemlenen göz kapağı sorununun çözümlerinin tümünde, estetik kaygı da göz önünde bulundurulmakta ve ameliyat estetik açıdan da değerlendirilmektedir.
 

Üst göz kapağı sorunları görmeyi etkileyebilmektedir.

Bireyler üst göz kapağı ile ilgili sorunlarını anlatırken en çok anlattıkları sorun görme alanlarındaki kısıtlamalardır. Pek çok birey üst göz kapağı kaldırıldığında, görme alanının genişlediğini ve daha iyi görebildiklerini belirtmektedirler. Üst göz kapağı estetiği ameliyatı öncesi yapılan görme alanı testinde, göz kapağı kaldırılmadan ve elle kaldırıldıktan sonra ortaya ortaya çıkan sonuç, ameliyat sonrası içinde nasıl görmede nasıl bir farklılık olacağını göstermektedir. Ayrıca ameliyat öncesi çekilen görüntüler, ameliyat sonrasında sorunun nasıl çözümlendiğinin hasta tarafından görülmesi açısından önemlidir.
 

Üst göz kapağı yapısı nasıldır?

Üst göz kapağının anatomisine göz atacak olursak, üst göz kapağı, yüzümüzün deri yapısından göreceli daha ince bir deri yapısına sahiptir. Burun ve kaş dokularına yaklaştıkça kalınlaşma göstermektedir. Yapılacak üst göz kapağı ameliyatı, çoğunlukla bu ince deri kısmına sahip bölgede gerçekleştirilmektedir.
 

Üst göz kapağı estetiği ameliyatı öncesi yapılan işlemler nelerdir?
Üst göz kapağı estetiği ameliyatı öncesi hastanın durumu göz estetiği konusunda uzman bir göz hekimince değerlendirilmelidir. Hasta göz kapağı estetiği olmak için göz hekimine başvurduğunda, tam bir oftalmolojik ( göz sağlığı) muayenesinde geçirilmektedir. Kapağın yapısında her yapılacak işlem gözün fonksiyonel işlevlerinde de değişikliğe uğratabileceğinden, üst göz kapağı ameliyatı öncesi tüm ameliyat süreçleri planlanmaktadır.
Hekimin uygunluk gördüğü üst göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası, hasta ve hekim üst göz kapağı estetiği ameliyatı için gün ve saat belirlemesi yapmaktadırlar. Ameliyat zamanı geldiğinde, ameliyat öncesi hazırlıklar gerçekleştirilmektedir.
Üst göz kapağı estetiği ameliyatları nasıl yapılmaktadır?
Üst göz kapağı estetiği uygulamaları çoğunlukları lokal anestezi ile gerçekleştirilmektedir. Hastanın temel fonksiyonlarının takibi ameliyat esnasında gerçekleştirilmektedir. Ameliyatların süresi 1.5 saati genellikle aşmamaktadır.
Göz estetiği uygulamaları alanından tecrübe kazanmış uzman doktorlarca yapılmalıdır.
Gözün yapısı anatomik olarak değerlendirildiğinde yapısında sinirler ve damarlar açısından komplike bir yapı vardır. Bu anlamda göz ve çevresi ile ilgilenen Göz hastalıkları ve Cerrahisi uzmanlarınca üst göz kapağı estetiğinin gerçekleştirilmesini önermekteyiz. Hekim seçiminde ise göz estetiği alanında daha çok ameliyat gerçekleştirmiş hekimlerin tercih edilmesi üst göz kapağı estetiği ameliyatınız sonucu başarı ve memnuniyetiniz açısından önemlidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)