Ameliyatsız Kaş Kaldırma

Yazar Işıl ÇeriDermatolog • 12 Ocak 2020 • Yorumlar:

Kaşlar gözlerle birlikte yüz güzelliğimizde önemli yere sahiptir. Cinsiyete göre kaş şekli de değişkenlik gösterir. Erkeklerde kaşlar daha düz ve paralel seyrederken, kadınsı kaşlarda kavis izlenir. Geçen zaman ve yaşlanma sonucu kaşlarda düşme oluşur. Bunun sonucu yaşlı, yorgun ve bitkin bir ifade yüzümüze oturur. Bazen öyle ki aynalardan kaçar hale geliriz. Ayrıca düşen kaşlarımızla birlikte göz kapaklarında da sarkma ve ağırlaşma oluşur. Bu durum görme alanınızı bile daraltıp günlük yaşamımızda rahatsızlığa neden olabilir. İşte tam bu noktada ameliyatsız olarak ufak dokunuşlarla bunu düzeltmek mümkündür.

1) Alet ile Ameliyatsız Kaş Kaldırma:
Ameliyatsız kaş kaldırma yöntemlerinden en etkilisi Odaklı Ultrason Aleti (Doubloterapi) ile yapılanıdır. Yaklaşık 10 dakika süren müdahale ile kaş etrafına ses dalgası gönderilir. Böylece kansız ve kesisiz olarak kaş kaldırma sağlanır. Bu etki ortalama olarak 2 sene devam eder.

2) Sıvı ile Ameliyatsız Kaş Kaldırma:
Botox enjeksiyonu da ameliyatsız kaş kaldırmada sıklıkla kullanılır. Göz etrafındaki kası gevseten Botox ile kaş uç kısmında kalkma izlenir. Minik dokunuşlarla kaş şeklini de düzeltmek mümkün olabilmektedir. Kaşa verilecek kavisle daha kadınsı ve seksi bakışlara sahip olabilirsiniz. Yada kaşa yatay, düz görünüm verilebilir. Botox yöntemi kalıcı bir yöntem değildir. 3 ile 6 ay arası tekrarı gerekir.
Dolgu maddesi (Hyaluronik Asit) enjeksiyonu ile de kaşın alt kısmı desteklenerek kaş kaldırma yapılır. Ortalama 6 ile 8 ay arası devam eder.

3)İple Ameliyatsız Kaş Kaldırma:
Dokuda eriyen PDO tipi iplerle yapılabilir. Etkinliği 2. ayda başlayarak ortalama 2 sene kadar devam edebilir.

Bazen kişilerin kaş yapısına  ve ihtiyaçlarına göre bu yöntemlerden biri veya birkaçı birlikte kullanılabilir. Önemli olan kişinin doğal görünümünü bozmadan geçen yılların getirdiği bozulmayı düzeltmektir. 

Aynalarla barışık, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt dileğiyle..

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)