Gençlik İğnesi Nedir?

Yazar Işıl ÇeriDermatolog • 12 Ocak 2020 • Yorumlar:

Fraksiyonel İğneli Radyofrekans teknolojisi Altın İğne olarak bilinmektedir. Bu yöntemde çok sayıda ince iğne ile deride minik delikçikler oluşturulur ve deri altına radyofrekans enerjisi iletilir. Radyofrekans deride kollajen ve elastin yapımını uyarır. Günlük hayatınızı etkilemeyen bu işlem, yaz kış ayrımı olmadan uygulanabilir. Genelde aylık olarak yapılan Altın İğne tedavisinde yüzde kesi, kanama, soyulma veya morarma izlenmez. Ayrıca deriye serum uygulaması da eş zamanlı olarak yapılır. Özellikle boyun derisi sarkmasında, göz etrafındaki nazik derinin yenilenmesinde, sivilce izlerinin düzeltilmesinde ve çatlaklarda kullanılabilir.

Kişinin yüz kaslarına uygun yapılan Botox uygulaması kişiyi dinlenmiş, canlı, seksi gösterir. Ayrıca kas gerginliğini giderdiği için migren tedavisinde de yeri vardır. Önemli olan kişinin anatomisine uygun dozda ve doğru kasa Botox enjeksiyonudur. Etkinliği geçici olup, ortalama olarak 4 ile 6 ay devam etmektedir. Sonrasında yapılmadığı taktirde yüz kötüye dönmez. Tekrarlayan uygulamalarda etki süresi uzar, ince kırışıklıklarda açılma gözlemlenir. Burun kaldırma, üzgün dudak görünümünü düzeltme, dudak çevresindeki Barkod çizgileri ve boyundaki çizgilenmeler de ileri düzey olarak uygulanan bölgelerdir. Yüz ovalinin sağlanmasında Botox enjeksiyonu kullanılabilmektedir.
Dolgu Maddesi Enjeksiyonu, sık olarak kullanılır. Genelde Hyaluronik asit tipi dolgular yüzde çöken, kırışmış olan bölgeye enjekte edilir. Su tutarak şişen dolgu materyali eksik olan hacmi tamamlar, yüzde sağlıklı ve genç görüntü elde edilir. Kırışmış, kurumuş, sarkmış dudaklara yapılan dolgu enjeksiyonu ile yüz güzelliği tamamlanır. Bu işlemler genelde yarım saat gibi bir sürede yapılabilmektedir, sonucu da hemen gözlenebilir.
Mezoterapi Enjeksiyonu, kişinin cildinin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve yapıtaşlarını direk olan yerine verebilmeyi sağlar. Özel hazırlanmış, serumlarla deriyi besleme yöntemidir. Bazı alanlarda hafif olabilen morarma dışında yan etki gözlenmez. Genelde seans seans olarak uygulanır. Bazen kişinin kendi kanındaki büyüme ve pıhtılaşma faktörlerinden zengin olan PRP (trombositten zengin plazma) uygulaması Mezoterapi uygulamasıyla dönüşümlü olarak uygulanabilmektedir. 

Çağımızda genç, dinamik, sağlıklı görünümün kişinin günlük hayatına katkısı yadsınamaz. O yüzden minik, günlük aktivitenizi engellemeyecek enjeksiyonlarla gençlik görünümünüzün devamı sağlanabilmektedir. Saçınızın bakımına, kıyafetinize verdiğiniz önemin fazlasını cildiniz hak eder. Unutmayalım ki hayat boyu tek cildimiz var. 
Cildinizin Sağlıkla ve Gençlikle Işıldaması dileğiyle.. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)