Anne-Baba Olduktan Sonra Unutulan En Önemli Şey

Yazar Tuba Özdemir • 7 Mart 2023 • Yorumlar:

Bir çocuk dünyaya geldiği andan itibaren, evli çiftler karı-koca olduğunu unutup sadece anne-baba rolüne bürünerek farkında olmadan aile sistemlerini bu şekilde devam ettirmeye başlıyorlar. Yeni dünyaya gelen bir bebeğin heyecanı ile ilk zamanlar burada herhangi bir sorun olduğu görülmese de ilerleyen zamanlarda çift olma, eş olma rolleri geri plana atıldığı için aile içerisinde sorunlar ortaya çıkmaya başlayabiliyor.

Bütün ailelerde böyle olduğunu söylemek imkansız ama genele bakıldığında bir kadın anne olduktan sonra hayatının merkezine çocuğunu koyuyor ve ilişkisi bağlıdan daha çok bağımlı bir ilişkiye dönüşüyor. Tabi ki çocuğu ile ilişkisinin bağımlı bir şekilde olmasında babanın büyük rolünü de unutmamak gerekir ki bunu daha sonraki yazılarımızda paylaşırız isterseniz.

Eşler birbirlerine bir süre sonra annesi ve babası diye hitap etmeye başlıyorlar .Bu durumun süreklilik halini alması, eşler arasındaki paylaşımların azalmasına hatta bitmesine neden oluyor ve evlilik sistemini sorgulamaya başlayan çiftlerin tartışma ve sonrası kavgalarının artmasıyla devam ediyor.Evli olduklarını eş olduklarını ve özel bir hayatları olduklarını unutarak hayatlarını çocuklarına göre şekillendiriyorlar.

Evlilik sisteminin temelinde çiftlerin paylaşımlarının yer aldığını düşünürsek ve artık hiçbir paylaşım kalmadan sadece çocuk odaklı hale gelindiği için sistem temelden zarar görmeye başlıyor.

İşte böyle bir durumla karşı karşıya isek, hiçbir şey için geç değil bunu da hemen hatırlatalım , yapacağımız en güzel şey anne-baba olduğumuz kadar-karı-koca olduğumuzu da tekrar hatırlamak ve hatırlatmak olacaktır. Paylaşımları arttırarak, baş başa vakitler geçirerek, sohbet ederek, gülerek, güzel anılar biriktirmeye devam ederek tekrar eş olduğunuzu hatırlamanız kolaylaşacaktır. Ve annesi-babası kelimelerinin yerini eşlerin birbirlerinin ruhuna iyi geldiği şifa dolu kelimeler aldığı an evliliğindeki doyum artmaya başlayacaktır.

Peki karı-koca olduğumuzu hatırlayalım derken çocuğumuza hiç mi zaman ayırmayacağız sadece ikimiz mi olacağız? Hayır tabiki… bir insanın hayatında birden fazla rolü var, sadece tek bir rolü üstümüzde sürekli taşımak bize ve çevremizdekilere zarar verir. Mesela çocuğunuzla geçireceğiniz aile olarak güzel zamanlar olurken , eşinizle beraber baş başa bir şeyler yapmanız, bir yerlere gitmeniz , kendinizi iyi hissetmenize fayda sağlayacaktır .

Hatta kendinize ve evliliğinize ve eşinize emek vermeniz, zaman ayırmanız, paylaşımlarınızı arttırmanız, çocuğunuzun gelişimi içinde çok büyük bir katkı sağlamış olacaktır. Anne ve babası arasındaki sağlıklı ilişkiye şahit olması, mutlu bir evliliğin içerisinde büyümesi çocuklar için ve gelecekteki ilişkileri için çok önemli bunu lütfen unutmayalım.

Son olarak anne-baba olmamız karı-koca olduğumuzu unutturmamalı , eşler yataklarını bebekleri için ayırmamalı, evlilik doyumunu yaşamalı ve mutlu bir aile içerisinde çocuklarımızı yetiştirmeye dikkat etmeliyiz .

Sevgilerimle

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)