Badem göz estetiği

Yazar Şeyda AtabayGöz Doktoru • 28 Aralık 2016 • Yorumlar:

İnsanlar arası iletişimin sağlanmasında gözlerin rolü çok büyüktür. İfademizin oluşumunda büyük rolü olan gözlerimizin fiziksel görünüşü de insanlarla olan iletişimimizi etkileyebilmektedir. Gözlerimizin iyi gözükmesi anatomik bazı özelliklere bağlıdır. Gözlerimizin daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlayan Badem göz estetiği, göz kapaklarımız olan alt ve üst göz kapağının hafif bir şekilde geri çekilme operasyonunun adı olarak bilinmektedir.

Daha güzel gözler için badem göz estetiği

Göz kapaklarımızın iç ve dış duruşları, insanlar tarafından gözlerimizin nasıl göründüğünde büyük etkiye sahiptir. Badem göz estetiği operasyonu sonucunda, bireyler daha güzel bir göz görünümüne sahip olmaktadırlar. Ayrıca dışarıdan bakıldığında, badem göz estetiği ameliyatı sonrası insanların daha dinç bir görünümde göründükleri gözlemlenmektedir.

Makyaj hilesi yerine kalıcı çözüm

Kadınların sıklıkla başvurduğu ve makyaj sırasında yaptıkları bir uygulama ile göz kapaklarının dış kenarlarını yukarıda gösterme durumu bir makyaj hilesidir ve her makyaj yenilenmesinde tekrar yapılması gereken bir durumdur. Ayrıca her makyaj yapımında aynı başarılı sonuç elde edilememektedir. Makyaj hilesi yerine gerçekleştirilen Badem göz operasyonu sonucunda göz kapağının dış kenarlarını yukarıda olması kalıcı bir operasyonla sağlanmış olmaktadır. Bu da kişinin yüzünün yapısal olarak negatif görünümün pozitif bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

Badem göz estetiği nasıl yapılmaktadır?

Badem göz operasyonları, öncelikle işlemi gerçekleştirecek okuloplastik cerrahın ( estetik çalışmalar yapan göz hastalıkları ve cerrahisi uzmanının) konsültasyonu ile başlamaktadır. Konsültasyon göz ve göz çevresinde herhangi bir rahatsızlığın ya da sistemik bir rahatsızlığın olup olmadığı ile ilgili yapılmaktadır. Sonrasında göz ve çevresinin görselleri çekilerek operasyon öncesi fotoğraflardan simulasyon ile kişinin operasyon sonrası nasıl bir görünüme kavuşacağı ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır. Badem göz ameliyatı kısa bir süre zarfında gerçekleştirilmekte olup, ameliyat olan kişi kaldığı yerden günlük hayatına devam edebilmektedir.

Badem göz ameliyatı süresi

Operasyon esnasında göz kapağının dış kısmında çok ufak bir bölgeye lokal anestezi işlemi gerçekleştirilerek cerrahi işlem uygulanmaktadır. Badem göz ameliyatının süresi 20 ile 40 dakika arasında sürmekte olup, 1 saati geçmemektedir. Burada uygulanan ameliyat planı, ameliyat öncesinde analiz edilen doku gevşekliklerine göre belirlenmektedir.

Ameliyat sonrası gizleme derdine son

Ülkemizde kadınlar herhangi bir estetik ameliyatın bitiminden sonra toplumda bunu gizleme eğitiminde bulunmaktadır. Sanılanın aksine badem göz operasyonlarının sonrasında ilgili bölge çok hızlı bir iyileşme sürecine girip, doğal bir görünüm kazanmaktadır. Bu sayede kadınların bu operasyonu gizleme gibi bir sosyal durumu kalmamaktadır.Erkeklerde badem göz ameliyatı olabilirler.Sadece kadınlar değil, erkeklerde daha güzel bir göz görünümüne sahip olmak için badem göz estetiği ameliyat olabilirler. Badem göz estetiği ile erkeklerde motivasyonu daha yüksek, dinç ve kalıcı bakışlara sahip olmaktadırlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)