Bichectomy ve Brazilian Butt Lift

Bichat yağ yastıkçığı anatomik olarak elmacık kemiğinin altından yanak orta kısmına doğru uzanan yağlı dokudan oluşan bir yapıdır. Bebeklerde çok belirgindir ve yaş ilerledikçe atrofiye uğrar. Bazen bazı kişilerde yeterince küçülmez ve kişi kilolu olmamasına rağmen yüzü şişman ve yuvarlak görünebilir. Bu durumda yanaklardaki bu kilolu görüntüyü azaltmak için bichat yağ yastıkçığını kısmen veya tamamen çıkarmak işe yarayabilir.

İşlem öncesinde tıpkı diğer ameliyatlarda olduğu gibi genel medikal sorgulama yapılır ve gerekli önlemler alındıktan sonra hasta ameliyat için uygun ise ameliyat hazırlıkları yapılır. Müdahale tamamen steril şartlarda ve ameliyathanede genel veya lokal anestezi ile yapılır. Diğer ameliyatlar (burun, çene ucu, göz kapağı vs) ile kombine edilebilir. Yüze daha üçgen ve hoş bir görüntü kazandırmak için elmacık dolgusu, masseter kas botoksu, çene kenarına ve çene ucuna dolgu uygulaması ile de kombine edilebilir.

Ağız içerisinden yaklaşık 1 cm lik insizyon ile yapılır ve yaklaşık 15 dakika sürer. Ciltte herhangi bir kesi yapılmadığı için herhangi bir ize sebep olmaz. Hastanede yatış gerektirmez, ameliyat bitiminden birkaç saat sonra hastalar taburcu edilir ve ertesi gün günlük yaşantıya dönülebilir. Ameliyat sonrasında ciddi ağrı beklenmez.

Ameliyattan sonra gerekli antibiyotik, ağrı kesici ve gargaralar kullandırılır. İlk üç gün sıvı ve yumuşak gıda önerilir. İlk üç gün artan ödem, 7-10 günde geriler. İşlemin yanaktaki küçülme etkisi 3-6 ay arasında  tamamen ortaya çıkar.

BBL (BRAZILIAN BUTT LIFT, 360 BODY SHAPING, 360 BODY SCULPTURE)

Temelde iki işlemin birleşiminden oluşur.

  1. Agresif liposuction

  2. Yağ enjeksiyonu

Ameliyat öncesinde tıpkı diğer ameliyatlarda olduğu gibi hastaların detaylı tıbbi özgeçmiş sorgulaması ve detaylı vücut değerlendirmesi yapılır. Tıbbi özgeçmişinde veya değerlendirmesinde herhangi bir engel durumu olanlara ameliyat önerilmez. Daha sonra ameliyat öncesi gerekli testler yapılır ve eğer bu testlerde de sorun yok ise diğer güvenlik önlemleri (anestezi konsültasyonu, antiemboli çorabı, profilaktik antibiyotik, antiemboli ilaçları vs) alınır. Gerekli çizim ve fotoğraflamalar yapıldıktan sonra hasta ameliyata alınır.  Ameliyat tam teşekküllü hastanede ve genel anestezi altında yapılır.

Ameliyatın ilk aşaması agresif liposuctiondır. Hastanın fazlalığı olan yağlı dokularına küçük deliklerden tumescent solüsyon verilir ve sonrasında agresif liposuction yapılır. Liposuction tüm gövdeye çepeçevre ve eğer gerekli ise vücudun diğer kısımlarına (kol, gıdı, uyluk, basen vs) da yapılır. Arkada bel bölgesinde bel gamzesi (Venüs gamzesi), karında ise karın kaslarının (two pack) definisyonu belirginleştirilir.

    İkinci aşamada ise popo ve yanlardaki deformite ve düzleşmeyi gidermek ve daha yuvarlak kum saati şeklinde bir gövde oluşturmak için saflaştırılan yağlı dokunun popoya enjeksiyonudur. Elde edilen yağ grefti cilt ile kas fasyası arasındaki yağlı dokuya gerekli miktarda enjekte edilir ve mevcut deformite ve yetersizlikler giderilmeye çalışılır. Bu sayede popo da daha yuvarlak hatlar kazanarak daha doğal görünür hale gelir.

    Önemli not: yağ enjeksiyonu sonrasındaki ciddi komplikasyonlar kas içi ve/veya çok yüksek miktarlarda yağ enjeksiyonu yapılan durumlarda çok daha yüksek oranda görülür. Bu yüzden maksimum hasta güvenliği için kas içi enjeksiyonlardan ve çok yüksek miktarlardaki yağ enjeksiyonlarından kaçınılmalıdır.

    Ameliyattan birkaç saat sonra hasta mobilize edilir ve bir gece hastanede kalır, ertesi gün kontrolü yapılarak reçetesi düzenlenerek taburcu edilir. 2-3 gün içerisinde tüm drenler çıkarılır. Drenler çıkarıldıktan sonra banyo yapılabilir. Banyo esnasında uygulanması için bazı özel drenaj masajları önerilir. Ameliyat sonrasında şiddetli ağrı beklenmez, mevcut olan ağrı da birkaç gün içerisinde belirgin şekilde azalır ve bu esnada kuvvetli ağrı kesiciler ile hastalara destek olunur. Bir hafta sonra işe geri dönülür. Erken dönemde (ilk iki ay) yağ enjeksiyonu yapılan bölgenin baskı ve basınçtan korunması gerekir ve Yaklaşık bir ay korse kullanımı önerilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Ersin Gönüllü Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)