Vücut Estetiği

BACAK ESTETİĞİ

Bacak estetiği kimlere yapılır?

Diz ve ayak bileği arasında kalan bölümde herhangi bir şekil bozukluğu (çarpık bacak, kalın bacak, ince bacak, diz çevresi veya ayak bileğinde kalınlık-incelik vs) olan tüm hastalar bu ameliyat için aday olabilirler.

Ameliyatta neler yapılır?

Ameliyat sedasyon altında lokal anestezi veya genel anestezi ile yapılabilir. Hastanın ihtiyacına göre diz çevresi veya ayak bileğindeki problemler liposakşın ve/veya yağ enjeksiyonu ile giderilebilir. Yine bacak bölgesinde incelik ve/veya çarpıklık varsa bu bölgelerin düzeltilmesi için silikon protezle, yağ enjeksiyonu veya dolgu maddeleri enjekte edilerek düzeltme yapılabilir. Bacakları kalın olan hastalar için de duruma göre liposakşın veya kas inceltme işlemi yapılabilir.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

Hastalar sıklıkla aynı gün veya ertesi gün taburcu edilirler. Ertesi gün banyo yapılabilir. Hastalar ilk hafta içerisinde günlük hayatlarına geri dönebilmekte, iki haftadan sonra hafif egzersizler yapabilmekte, yapılan ameliyatın tekniğine göre de ağır egzersizler iki aya kadar ertelenebilmektedir.

DOĞUM SONRASI ESTETİK

Doğum sonrası estetik nedir?

Gebelik ve emzirme süreci kadınlarda cilt ve cilt altı dokularda geri dönüşü tam olarak mümkün olmayan deformitelere sebep olur. Kilo alıp vermeden ötürü cilt sarkmaları, memelerde sarkıklıklar, bel ve kalça bölgesinde genişleme, karın alt bölgesinde çatlaklar ve karın kaslarının birbirinden ayrışması gibi sorunlar büyük oranda yaşanmaktadır. Gebelik sonrasında bu sorunların tamamının tek aşamada düzeltilmesi mümkündür.

Ameliyatta neler yapılır?

Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Sıklıkla liposakşın yardımlı karın germe ve meme küçültme ve/veya dikleştirme işlemleri kombine olarak yapılır. Bel ve basen bölgelerine de liposakşın yapılabilir.

Uygun adaylar kimlerdir?

Hastaların gebelik sonrası mümkün olduğunca ideal kilolarına ulaşıp bu kiloyu en az altı ay kadar idame ettirmesi tercih edilir. Yine eğer anne çocuğu emziriyorsa memelere yönelik girişim için de çocuk sütten kesildikten altı ay sonraya bırakılır.

Ameliyat olduktan sonra tekrar gebe kalınabilir mi?

Tercihen hastaların tekrardan gebe kalmayı düşünmedikleri bir dönemde ameliyat olması önerilir. Zira her gebelik vücutta benzer travmatik etkileri tekrar ortaya çıkaracağı için tekrardan benzer deformitelerin ortaya çıkma olasılığı mevcuttur. Yine de gebe kalınacaksa eğer özellikle karın germe ameliyatı olmuş olan hastaların yaklaşık 1,5-2 yıl kadar beklemeleri önerilir.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

Hastalar 1-2 gün içerisinde taburcu edilir. ilk bir hafta içerisinde günlük hayatlarına dönebilirler. İki hafta sonra yürüyüş gibi hafif egzersizlere başlanabilir. Bir ay kadar karın ve göğüs korsesi kullanılır. Birinci aydan sonra karın ve göğüs bölgesini içermeyen daha ağır egzersizlere başlanabilir. Karın ve göğüs bölgesini içeren ağır egzersizlere 2-3. ay arasında başlanır.

KARIN GERME

Karın germe ameliyatı nedir?

    Sıklıkla hanımlarda gebelikler sonrası veya aşırı kilo alıp verme sonucu ortaya çıkan karın ve bel bölgesinde sarkıklık, cilt altı yağlı doku artışı, ciltte çatlaklar ve karın kaslarındaki ayrışma gibi deformitelerinin tümünün düzeltilmesi ameliyatıdır.

Ameliyat kimlere yapılabilir?

    Tarif edilen bölgelerde deformiteleri olan, mümkün olduğunca ideal kilosuna ulaşabilmiş ve bu kiloda kalmayı en az altı ay idame ettirebilmiş hastalara ön planda önerilir. Hastaların mümkünse tekrardan gebe kalmayı düşünmüyor olması tercih edilir. Ameliyat sonrası gebe kalınacak ise 1,5-2 yıl kadar ertelenmesi önerilir.

Ameliyat esnasında neler yapılır?

    Karın bölgesinin alt tarafındaki sarkık çatlak kısım çıkarılır, liposakşın ile karın üst kısım ve bel çevresindeki deformiteler giderilir. Birbirinden ayrışmış olan karın kasları onarılır ve karın cildi aşağı doğru ilerletilerek ameliyat sonlandırılır.

Mini karın germe (mini abdominoplasti) nedir?

    Diğer hastalara göre cilt fazlası ve sarkıklığı ileri düzeyde olmayan fakat sadece liposakşın ile de istenen estetik sonucun elde edilemeyeceği hastalara uygulanan daha sınırlı bir tekniktir. Bu hastalar sıklıkla herhangi bir gebelik geçirmemiş hastalardır.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

    Hastalar 1-2 gün içerisinde taburcu edilir. İlk bir hafta içerisinde günlük hayatlarına dönebilirler. İki hafta sonra yürüyüş gibi hafif egzersizlere başlanabilir. Bir ay kadar karın korsesi kullanılır. Birinci aydan sonra karın bölgesini içermeyen daha ağır egzersizlere başlanabilir. Karın bölgesini içeren ağır egzersizlere 2-3. ay arasında başlanır.
 

KOL GERME

Kol germe ameliyatı nedir?

    İlerleyen yaş ile beraber cilt esnekliği azalır, cilt altı yağlı doku ve ciltte sarkmalar meydana gelir. İleri boyutta problemi olan hastalarda kollar doksan derece kaldırıldığında alt kısımda yarasa kanadına benzeyen deforme bir görüntü meydana gelir. Kol germe ameliyatı ile bu sıkıntılar giderilir.

Ameliyat esnasında neler yapılır?

    Ameliyat sedasyon destekli lokal anestezi veya genel anestezi ile yapılabilir. Hastaların cilt esnekliği kaybolmamış, cilt fazlalığı ileri derecede değil ise izole liposakşın ile sorun giderilebilir. Daha ileri boyutta problemi olan hastalarda ise tek başına cerrahi veya liposakşın ile beraber kombine cerrahi işlem yapılabilir. Cerrahi işlem sonrasında dirsek iç kısmından koltuk altına uzanan çizgi şeklinde kesi hattı meydana gelir.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

    Aynı gün veya ertesi gün hasta taburcu edilebilir. Üç hafta baskılı korse kullanılır. İlk hafta içerisinde hasta günlük hayatına dönebilir. Birinci haftadan itibaren hafif egzersizlere başlanabilir. Kolları da içeren ağır egzersizlere 1-2. ay arasında başlanır.

 

 

 

LİPOSUCTİON

Liposakşın nedir?

    Negatif basınçlı kapalı bir sistem ile birkaç milimetrelik kesilerden girilerek ucu delikli bir kanül yardımıyla cilt altındaki yağlı dokunun uzaklaştırılması işlemidir. Liposakşın bölgesel cilt altı yağlı dokuları uzaklaştırıp şekil düzeltmeye yarayan bir ameliyattır. Kilo verme veya obezite tedavisi için uygun bir yöntem değildir.

Vücutta nerelere liposakşın uygulanabilir?

    Teorik olarak cilt altı yağlı dokuda artış olan her bölgeye uygulanabilen bir yöntemdir. Bu yöntem için en uygun hastalar cilt elastikiyeti iyi olan, bölgesel cilt altı yağlı dokusunda artma olan fakat cilt fazlalığı olmayan hastalardır. Liposakşın seçilmiş hastalarda tek başına veya diğer cerrahi yöntemlerle kombine olarak kullanılabilir (karın germe, boyun germe, bacak germe, meme küçültme vb).

Ameliyat esnasında ne yapılır?

    Ameliyat genel veya sedasyon eşliğinde lokal anestezi ile yapılabilir. Liposakşın yapılacak bölgeye özel solüsyonlar enjekte edilir ve birkaç milimetrelik kesilerden kanüller yardımıyla girilerek cilt altındaki yağ dokuları vakumlanır. işlem bittikten sonra pansuman ve korse ile operasyona son verilir.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

    Hastalar sıklıkla aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Takılan korse bir aya kadar kullandırılabilir. Hastalar ameliyatın ertesi günü banyo yapabilir. Ameliyat yapılan bölgelerde geçici şişlik ve morluklar oluşabilir. Bunlar da birkaç hafta içerisinde azalarak kaybolur. Genelde ilk bir hafta içerisinde hastalar günlük yaşantılarına geri dönebilir, ağır egzersizler ise hastaya yapılan ameliyatın büyüklüğüne göre değişmekle beraber bir veya iki ay sonraya ertelenir.

POPO ESTETİĞİ

Popo estetiği kimlere yapılır?

    Yapısal olarak poposunda çöküklük ve düzleşme olan veya aşırı kilo verilmesi sonucu oluşan sarkıkların düzeltilmesi amaçlı yapılan operasyonlardır.

Ameliyat esnasında neler yapılır?

    Ameliyat sedasyon destekli lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılır. Popo dokusunda yetersizlik olan hastalarda şikayet çok ileri boyutta değilse yağ enjeksiyonu ile dolgunlaştırma yapılır. Hasta ameliyat riski almak istemiyorsa ve eksiklik çok ciddi boyutta değilse 5-8 yıl kadar etkisi sürebilen suni dolgular ile aynı sonuca ulaşılabilir. Daha büyük eksiklikleri olan hastalara kas altına silikon popo protezi yerleştirilmesi önerilir. Protez kalça iç kısmına yakın kıvrımdan yerleştirildiği için dışarıdan görünen ize sebep olmaz. Aşırı kilo verilmesi sonrasında oluşan sarkıklıklar ise popoyu yukarı asmaya yarayan teknikler ile dikleştirilir.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

    Hastalar aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. İlk hafta içerisinde günlük yaşantıya dönülebilir. 2-3 hafta kadar baskılı korse kullandırılır. Birinci aydan sonra sıklıkla egzersiz yapılabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Ersin Gönüllü Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)