Genital Estetik

LABİOPLASTİ

Labioplasti nedir?

Kadın dış genital organlarından olan dış ve iç dudaklardaki büyüme, sarkma, küçülme gibi deformitelerin düzeltilmesi işlemlerine genel olarak labioplasti denir.

Kimlere ameliyat önerilir?

Sayılan deformitelerden ötürü cinsel hazda azalma mevcut olan veya görüntü nedeniyle rahatsız olan tüm hastalara ameliyat önerilebilir.

Ameliyat esnasında neler yapılır?

Hastalar sedasyon destekli lokal anestezi veya genel anestezi altında ameliyat edilir. İç dudakta sarkma ve büyüme varsa cerrahi olarak küçültme işlemi yapılır. Büyük dudakta cilt altı dokuda artış varsa liposakşın ile cilt altı yağlı doku azaltılır, beraberinde ciltte de artış mevcut ise cerrahi olarak fazla olan cilt de çıkarılır. Büyük dudaklarda atrofi yani küçülme mevcut ise yağ enjeksiyonu ile büyütme işlemi yapılır.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

Hastalar sıklıkla aynı gün taburcu edilirler. Ertesi gün banyo yapılabilir. İkinci haftada denize girilebilir. Ameliyat yerinde herhangi bir iz kalmaz. Bir aylık cinsel perhiz önerilir.

MONSPLASTİ

Monsplasti nedir?

Anatomik olarak klitorisin üst kısmında kalan, leğen kemiğinin pubis kısmının üzerini örten ve tümsek halinde olan tüylü bölüme mons pubis denir. Özellikle kilo alımıyla beraber bazı hastalarda bu bölgedeki cilt altı yağlı doku artar ve aşağı doğru sarkar. Bu durumda da dışarıdan veya bikini üzerinden görünebilen kozmetik açıdan hastaları rahatsız edebilen görüntüler ortaya çıkar. Monsplasti bu bölgenin bozulan anatomisinin tekrar normal hale getirilmesi işlemidir.

Kimlere yapılabilir?

Kabaca bu görüntüden rahatsız olan her hastaya yapılabilir. Ameliyat tek başına veya hastanın ihtiyacına göre başka bir ameliyatla kombine olarak yapılabilir. Örneğin karın germe ameliyatı veya labioplasti ile beraber yapılabilir.

Ameliyatta neler yapılır?

Eğer hastanın mons bölgesinde sarkma veya cilt fazlalığı yok ise sadece liposakşın ile bölgenin cilt altı yağlı dokusu azaltılarak işlem sonlandırılır. Beraberinde cilt fazlalığı veya sarkma da varsa sezaryen izi bölgesine uyacak bir kesi yapılarak hem cilt fazlası çıkarılır hem de fazla yağlı dokular çıkarılarak mons yukarı doğru askılanarak deformite düzeltilir. Ameliyat izi bikini içerisinde planlanır. İlerleyen dönemlerde buradaki iz de bazı önlemlerle gözle görünmeyecek hale getirilir.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

Hastalar aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. İki hafta kadar hafif baskılı bandaj yapılır. İkinci günde banyo yapılabilir. İlk bir haftada günlük yaşantıya dönülebilir. İkinci haftadan itibaren denize girilebilir. Bir ay cinsel perhiz önerilir.

VAJİNOPLASTİ

Vajinoplasti nedir?

    Vajina dış genital organlar ile rahim ağzının arasında mevcut olan 7-10 cm uzunluğunda tüp şeklinde bir organdır. Cinsel fonksiyonu olduğu gibi doğum esnasında da doğum kanalı olarak işlev gördüğü için sıklıkla çoklu doğumlardan sonra deforme olup gevşeyebilmektedir. Bu durum hem hasta hem de partnerinde cinsel hazda azalmaya yol açabilmektedir. Oluşmuş olan deformitenin düzeltilmesi ve gevşekliği giderme işlemine vajinoplasti denmektedir.

Ameliyatta ne yapılır?

    Ameliyat anestezi doktorlarının sedasyon desteği ile lokal anestezi altında yapılabilir. Vajinanın arka veya yan duvarlarından fazla olan mukoza dokusu çıkarılarak uygun şekilde onarım yapılır ve genişleme ile gevşeklik düzeltilmiş olur.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

    Hastalar sıklıkla aynı gün taburcu edilirler. Ertesi gün banyo yapılabilir. İkinci haftada denize girilebilir. Ameliyat yerinde herhangi bir iz kalmaz. Bir aylık cinsel perhiz önerilir.
 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Ersin Gönüllü Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)