Body Contouring’ (Aşırı kilo kaybından sonra vücud şekillendirme) ameliyatları

Body Contouring’ (Aşırı kilo kaybından sonra vücud şekillendirme) ameliyatları; Yüz, boyun ve germe Meme toparlama veya germe Karın germe Basen, kalça, kasıklardaki sarkmaların giderilmesi Uyluk iç yüzde germe Kol germe ameliyatlarını içerir.
Aşırı kilo kaybından sonra vücud şekillendirme (body contouring) ameliyatları:

Diyetle veya cerrahi işlem sonrası aşırı kilo kayıpları, vücudun hemen her bölgesinde sarkmalara ve kontur kayıplarına yol açabilir. Germe ameliyatlarıyla bu istenmeyen sarkmalar düzeltilebilinir. ‘Body Contouring’ ameliyatları; Yüz, boyun ve germe Meme toparlama veya germe Karın germe Basen, kalça, kasıklardaki sarkmaların giderilmesi Uyluk iç yüzde germe Kol germe ameliyatlarını içerir.
Kimlere uygulanabilir? 
Kilo vermesi durmuş olan hastalara Ameliyata engel durumu olayanlara Bu tür amaliyatlarda deride kan dolaşımı problemleri olabileceğinden hastanın sigara içmemesi gerekir.
Ameliyat ve anestezi
Yapılacak sahaya ve hastanın isteğine göre sedasyon veya genel anestezi uygulanır. Bu tür ameliyatlarda uzun dikiş izleri kalır. Ameliyat izleri çamaşır içinde kalacak veya daha az dikkat çekeçek bölgelere yerleştirilir. Bu ameliyatlar geniş sahaları kapsar. Bu nedenle aşamalı yapmakta fayda vardır. Ameliyat sırası hastanın isteğine, şikayetine göre belirlenir. Yüz germede izler kulak önünde ve arkasında kalır. Meme toparlama ameliyatların izler sütyen içinde kalacak şekşilde planlanır. Karın germe ameliyatında izler kasık bölgesinde, iç çamaşırın altında kalacak şekilde planlanır. Karın germeyle birlikte kalçaya ve yan bölgelere de müdahale edilecekse, izler gövdeyi çepeçevre dolaşır. Bacak germe ameliyatında izler yine bacak iç yüzünde çamaşır altında kalacak şekilde planlanır. Kol germede iz, koltuk altında başlar, kol iç yüzünden dirseğe doğru uzanır. Germe ameliyatlarında, fazla deri ve deri altı dokusu çıkarılır. Kalan dokular gerilerek dikilir. Böylece sarkık yapılar giderilir ve altaki yapıları konturları ortaya çıkarılır.
Ameliyat sonrası 
Bu ameliyatlardan sonra kanama ve şişmeyi azaltmak için sargı ve bandajlama yapılır. Hastanede kalış süresini genelde, yapılan işlemlerin büyklüğü ve bölgelerin çeşitliliği belirler. Ameliyatın sonuçları hemen fatkaedilmekle birlikte tam olarak 1-2 yıl sonra ortaya çıkar. Genellikle iyi sonuçlar elde edilmekle birlikte, özellile fazla kilo kayıplarında, deri elastikiyetinin iyi olmadığı durumlarda optimal sonuçlar tek ameliyatla elde edilemeyebilir. Revizyon ameliyatları gerekebilir. Riskleri Bütün ameliyatlarda olduğu gibi, anestezi, kanama, enfeksiyon riski vardır. Dikiş açılması, Özellikle sigara içenlerde deri kaybı, kötü yara iyileşmesi Ameliyat izlerinin geniş ve belirgin kalması Sarkmaların tam olarak düzelmemesi.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bilge Türk Bilen Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Bilge Türk Bilen

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al