Karın germe ameliyatları

Karın germe ameliyatları, karın bölgesindeki fazla deri ve deri altı dokusunun çıkarılması, kaslardaki zayıflıkların giderilmesi ile daha iyi bir karın görüntüsü elde etmek için yapılır.
Karın germe (Abdominoplasti) ameliyatları, karın bölgesindeki fazla deri ve deri altı dokusunun çıkarılması, karın kaslarındaki zayıflıkların giderilmesi ile daha iyi bir karın görüntüsü elde etmek için yapılan cerrahi işlemlerdir. Düz ve gergin bir karın egzersiz ve kilo konrolüyle elde edilebilir. Ancak fazla kilo olmadan ve egzersiz yapmanıza rağmen karındaki sarkmayı önleyemeyebilirsiniz. Gebelik, kalıtım, yaş, aşırı kilo alıp vermeler, geçirilmiş karın ameliyatları karın gerginliğinin azalmasına ve sarkmaya neden olabilir.
Kimlere uygulanabilir?
Karnınızın görüntüsünden rahatsız olanlara Ameliyata engel durumu olmayanlara
Anestezi ve ameliyat 
Genel anestezi ve sedasyon anestezisi altında yapılır. Ameliyat izi kasığa yerleştirilir. Çıkarılacak derinin miktarına göre iz yanlara doğru uzatılır. Karın deris kaldırılır. Gerekiyorsa karın duvarı kasları onarılır. Fazla deri çıkarılır. Deri gerilerek kasığa dikilir. Deri fazlalılığı göbek üstünde de devam ediyorsa, göbek yerinde bırakılır, deri gerilerek kasığa dikildikten sonra, deriden açılan bir delikten göbek çıkarılak yeniden oluşturulmuş olur. Gerekirse liposuction gibi diğer prosedürlerle kombine edilir. Genellikle deri altında biriken kanı ve ödemi boşaltmak için dren kullanılır. Sargı ve bandaj yapılır.
Ameliyat sonrası 
1 veya 2 gün hastanede kalınır. Hastanede kalış süresini genellikle drenlerden gelen kan miktarı belirler. 10-15 gün içerisinde dikişler alınır. Dikişlerde fazla gerginlik olmaması için 15 gün kadar öne doğru hafif eğilerek yürümeniz istenir.
Riskleri
Bütün ameliyatlarda olduğu gibi anestezi, kanama, enfeksiyon riski vardır. Dikiş açılması Özellikle sigara içenlerde kötü yara iyileşmesi ve deri kaybı Belirgin ve kötü iz kalması Karında veya göbek deliğinde asimetri

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bilge Türk Bilen Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)