Body Lift (Vücut Germe, Şekillendirme)

Aşırı kilo veren kişilerde özellikle karın bölgesinde, bacak iç kısımlarında, kalçalarda, kollarda ve deride sarkmalar meydana gelir. Sarkmanın derecesi kişinin yaşına, verilen kilonun miktarına ve cilt yapısına göre değişir. Obezite cerrahisi sonrasında hızlı ve aşırı kilo vermeye bağlı sarkmalar daha belirgindir.

Body lift operasyonu; karın , kalça, uyluk ve bel bölgesindeki sarkan deri ve yağ dokusunun alınması ve cildin gerilmesi işlemidir.Genel olarak body lift dediğimizde orta vücut bölgesinin gerilmesi anlaşılmaktadır.

Uygun adaylar kimlerdir?

-Kilo verme süreci tamamlanmış, operasyona engel bir sağlık problemi olmayan kişiler (Obezite cerrahisi sonrasında kilo verme süreci yaklaşık 2 yıl kadar sürmektedir. Bu nedenle obezite cerrahisi sonrası body lift 2. yıl civarında planlanır.)

– Sigara kullanmayan kişiler (Sigaranın flep dolaşımı ve anestezi üzerine olumsuz etkileri mevcuttur. Ameliyattan 1 ay önce bırakılması önerilir).

-Operasyondan gerçekçi beklentileri olan kişiler

Ameliyat öncesi

Ameliyat öncesi görüşmede hangi bölgelerin yapılacağı, kaç seans ameliyat gerektiği hasta ile birlikte değerlendirilir ve ameliyat planlaması yapılır. Örneğin kollarla birlikte göğüslerin toparlanması aynı seansta yapılabilir. İkinci seansta bacaklar kalça bel ve karın bölgesi yapılabilir. Hastanın genel muayenesi , gerekli tahlilleri ve anestezi konsültasyonu yapılır.

Ameliyat

Ameliyat genel anestezi ile yapılır. Klasik karın germe ameliyatından farklı olarak kesi sırta kadar (360 derece, sirküler abdominoplasti) uzatılır. Hasta önce yüzüstü pozisyonunda yatırılır, kalça ve bel bölgesindeki fazla cilt yağ dokusu ile birlikte çıkarılır. Bayan hastalarda gerek görülürse kalçaları büyütmek için çıkarılacak yağ ve deriden hazırlanan flepler kullanılır ve bu flepler kalçaya konularak kalçalar büyütülür. Sırt ve bel bölgesi tamamlandıktan sonra hasta sırtüstü pozisyona çevrilir ve klasik karın germe ameliyatı yapılarak karın bölgesindeki yağ ve cilt fazlalığı alınır.

Ameliyat sonrası

Ameliyat sonrası, yapılan cerrahiye göre değişmekle birlikte iki gece hastane yatışı gerekir. 1 hafta iyileşme süreci vardır.  6-8 hafta sonra spor yapılabilir. Operasyona ait izler iç çamaşırın içinde kalacak şekilde planlanır. Yaklaşık 1 yıl kızarıklık dönemi olur ve bu esnada uygulanan tedavilerle 1 yılın sonunda izler kabul edilebilir seviyeye geriler.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mahmut Özyılmaz Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)