Bölgesel Zayıflama

Yazar Faysal SiliDiyetisyen • 18 Aralık 2020 • Yorumlar:

Öncelikle yağsız bir vücut imkansızdır. Yağ bizim vücut ısımızı korur, ADEK gibi vitaminlerimizin deposudur. Erkeklerde vücut ağırlığının %20 sini, kadınlarda %30 unu geçmemesi gerek.

Bunlar dışında bölgesel zayıflamayı hedefleyen kişiyseniz öncelikle vücut tipinin farkında olman gerekir. Örneğin; armut tipiyseniz kilo verdiğinizde daha küçük armut veya elma tipiyseniz daha küçük bir elma olmaya adaysınız. Yani kalça eriten veya göbek eriten bir diyet söz konusu değildir.

Yağ yakma mekanizması nasıl çalışır?

Yağ dokusu vücudun en önemli enerji deposu olduğu için hücreler gereksiz yere yağ yakmaya başlamayacaktır. Yağ yakmaya başlamak için sıkı egzersiz ve diyete ihtiyacınız var.Vücudunuzun çevresini pürüzsüz hale getirdiğinizde, kan şekeriniz düştüğünde vücudunuzun hala enerjiye ihtiyacı var ise bu sefer vücudunuzdaki yağ hücreleri parçalanmaya başlıyor ve serbest yağ asitleri ortaya çıkıyor. Dolaşımı sağlayın. Dolaşıma giren yağ asitleri, hücrelerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılar. Sonuçta, enerjiniz sadece bir bölgede olsa bile, tüm vücutta yağ yakılacaktır.

Bir Araştırmada tenis oyuncularının raket kullandığı kolları ile kullanmadıkları kollarının yağ oranları sorgulanıyor. Sonuç iki kol arasında yağ oranı açısından hiçbir fark olmaması.Uzun süre aşırı çalıştırılan raket kullanılan kol ve kullanılmayan kol arasında yağ oranı açısından hiçbir fark olmaması oldukça aşikar bir sonuç ortaya koyuyor. Bölgesel yağ yakımı yok.

Kas dokusunu arttırarak daha sıkı kaslar oluşur ve bu durum daha ince gösterebilir. Bu konuda fitness egzersizlerini ile daha çok dayanıklılık esaslı (çok tekrarlı egzersizleri) çalışmaları uygulamak gerekmektedir.

Kilo verme diyeti vücut yağını yakıp ideal ideal kiloya ulaşabilse de, ancak kalçalar, kalçalar, karın vb. Bu alanlar istenilen yapıda değilse kas dokusunu güçlendirmeyi tercih edebilirsiniz. Şöyle çalışır: Kas dokusunun hücre boyutu bağ dokusundan daha küçük olduğu için, incelenen kas grubu artar ve incelir.

Araştırmalar, belirli bölgelerdeki yağın neden "inatçı" olduğuna dair birçok farklı mekanizma sağlamıştır. Kalıcı yağları cinsiyet ve genetik yoluyla kontrol eder ve katekolamin duyarlılığının nedeni olabilir. Katekolamin, yağ yakmanın uyarılarından biri olduğu için kana salındıktan sonra yağ hücrelerinin reseptörlerine yapışacak ve parçalanması için sinyaller gönderecektir. Bu reseptörler, inatçılık adı verilen endemik petroldeki nadirdir. Kas dokusunu artırmak ve yerel değişiklikler yapmak, inatçı yağları etkili bir şekilde tedavi edebilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)