Bölgesel Zayıflamak

Yazar Asude Elçi KarnapDiyetisyen • 4 Aralık 2019 • Yorumlar:

Aldığınız kilonun dağılımı kişiye göre daha doğrusu kişinin vücut şekli ve yapısıyla alakalı olarak farklılık gösterebilir. Çoğumuz doğumundan itibaren ölene kadar aynı vücut yapısını koruyamaz. Çok nadir kişilerde bu o olabilmekte ama bu konuda şansın size ne kadar vuracağı da meçhul:)

ALDIĞIMIZ ENERJİ=METABOLİK HIZ+GÜNLÜK YAKTIĞIMIZ ENERJİ

-- Bu oranda dengesizlik varsa ya kilo alırız yada veririz.

Metabolik Hız: Oturduğunuz ya da yattığınız yerde vücudunuzun 24 saatte harcadığı enerji...Metabolik hızın artması sizin günlük aktivitenize ve ayakta geçirdiğiniz zamana bağlı…Eğer;

*hareketsiz bir yaşamınız varsa

*oturarak ve masa başı çalışıyorsanız

*hareket şansınız varken bunu kullanmıyorsanız

*yakın mesafede araba kullanıyorsanız

*evinizde geçirdiğiniz süre sadece dinlenmeyi içeriyorsa

*evde yardımcınız her işi yapıyorsa☺

Bölgesel yağlanmalar ve kilo alımı kaçınılmaz demektir. Yaşla ters orantılı olan kilo artışı , kadınsanız ve menapoz zamanı geldiyse üstüne %15 daha ekleyecek demektir. NE YAPMALI?

1-Hareketi sevmeyi öğrenmelisiniz

2-Her fırsatta aktif olmalısınız( illa salon sporu yapmanıza gerek yok!)

3-Kas arttıran değil kasları uzatan aktiviteler vücut sağlığında ve kilonun korunmasında, bölgesel incelme ve zayıflama da daha etkilidir.

4-Kilo verimi son aldığınız bölgeler öncelikli olmak koşuluyla tüm vücuttan gider. Ama orantısı değişebilir. Küçükken vücutta başlayan yağlanma kahverengi yağ dokularını işaret eder ve en zor giden ve inatçı olan kilo verimi de budur. Bu durumda mutlaka lokal aktivite ve müdahalelerle incelme atar. El veya alet masajı ve yeni nesil bir takım bölgesel incelme cihazları kullanılabilir.Ama bunlarla birlikte ‘’SİZE ÖZEL DENGE BARINDIRAN  BESLENME ve DİYET PROGRAMI’’ uygulamanız çok önemli.

5-Telefonuza adım ölçer aplikasyonunu indirip günlük adım hedefinizi tutturmaya çalışın. İlla 10000 adım olması şart değildir. Amacımız bir öncekinden daha fazla hareket edilmiş bir gün geçirmenizi sağlamak ve bunun ölçülebilir olmasını sağlamaktır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)