Botoks Uygulaması

Yüzümüz ve cildimiz her ilerleyen gün hem yaşlanmaya bağlı olarak hem çevredeki dış etkenlerden (özellikle güneş etkisi) dolayı genç görünümünü kaybetmeye başlar ve özellikle mimiklerimizin (yüz kasların) aktif olduğu bölgelerde kırışıklıkların belirginleşmesine ve yüzümüzün daha yaşlı bir görünüm göstermesine neden olur.

Bu kırışıklıkları gidermek ve önlemek için botoks kullanılan en etkili yöntemlerden birisidir.

Botoks nedir? Nasıl çalışır?

Botoks bir nörotoksindir, kaslara sinir iletimini engelleyerek bu kasların hareketlerini azaltıp bu kaslara bağlı olan cildin hareketini engelleyerek oluşan kırışıklıkları tamamen yok ederek veya azaltarak istenilen estetik ve genç görünümü elde eder.

Botoks etkisi nekadar sürer?

Botoks etkisi hastanın anatomisi ve kırışıklıklara ve bu kırışıklıkları yaratan kaslara göre, 4-6 ay etki gösterir, ancak tekrarlayan botoks uygulamalarında etki süresi artmaktadır.

Botoks etkisi neden kalıcı değildir tek seansta?

Kasların hareketi,kasa iletilen sinirsel komutla sağlanmaktadır, kasa iletilen sinirsel hareket komutu kimyasal uyarı şeklinde (Asetilkolin) salgılanır ve kastaki sinir-kas bölgesindeki alıcılara iletilerek kasın hareketini sağlar, ancak nörotoksin olan Botoks bu kimyasal iletinin (Asetilkolin)'in salgılanmasını engelleyerek sinirsel komutların kaslara ulaşmasını engeller. Ancak kaslar buna yanıt olarak yeni alıcı bölgeler yaratmaya başlar ve bu süre 4-6 ay sürer, ancak tekrarlayan seanslarda kasın yeni alıcı bölgeleri üretmek kabiliyeti azalır ve daha uzun sürede daha az alıcı bölge yaratır bu nedenle botoks'un etkisi bu kaslar üzerine daha iyi ve daha uzun süre kalır.

Botoks nerelere uygulanır?

Botoks ciltte kaslardan dolayı oluşan kırışıklıkların olduğu her yerde uygulanabilir;

  • Alın bölgesindeki kırışıklıklar.
  • Burun sırtında ve yanlarında oluşan kırışıklıklar.
  • Kaş arasındaki kırışıklıklar.
  • Göz kenarındaki kırışıklıklar (kaz ayağı).
  • Belirgin diş etleri (gülümsemelerde-Bunny smile).
  • Üst dudak çizgileri (Sigara çizgileri).
  • Alt çene kenarındaki belirgin kas.
  • Boyundaki belirgin kas bantları.
  • Boyun kırışıklıkları.
  • Vücudun bazı diğer ince kırışıklıklarında.

Ayrıca sağlıkta önemli olan diğer konularda da kullanılır, bunlardan;

  • Terlemeyi azaltmak amaçlı.
  • Çocuklarda Tortikolis denen boyun kasının spazmı nedeniyle oluşan boyunun yana dönme hareketini düzeltmek amaçlı.
  • Migren tedavisinde.
  • Yüz felci ve daha çok durumlarda kullanılır.

Botoks uygulaması ağrılımıdır?

Botoks uygulanmadan önce lokal anestezi etkisi olan krem uygulandığından ve deri uyuştuktan sonra çok ince iğne kullanıldığından dolayı, ağrı hissi olmaz veya çok minimal olur.

Botoks etkisi nezaman başlar?

Botoks'un etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterse de genellikle 3-4 günde etki göstermeye başlar ve 7-10 gün içinde etkisi tam olarak görülür.

Botoks işlem süreci nedir?

Botoks uygulanmadan önce lokal anestezi etkisi olan krem uygulanır ve deri uyuştuktan sonra çok ince iğne kullanılarak istenilen bölgelere uygulanır. Hasta botoks uygulamasından hemen önce makyajını silmesi ve yüzünü yıkaması önerilir, uygulamadan sonra 2 saat botoks'un uygulandığı yerleri el ile ovalamaması önerilir, işlem toplam 20 dakika sürer ve hasta işlemden hemen sonra normal hayatına devam edebilir. Hasta 10 gün sonra tekrar kontrol için çağrılır ve gerekirse simetriyi ve tam etkiyi sağlamak amaçlı ücretsiz çok küçük eklemeler yapılabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Murat Paşaoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)