Boyun ve Gıdı Estetiği

Boyun germe estetiği boyuna daha estetik bir görünüm vererek, konturlarının daha iyi olmasını sağlamak, sarkan deri ve kasların toparlanmasını kırışıklıkların azalmasını sağlamak, fazla olan yağların alınmasıyla daha genç ve iyi görünmeyi sağlamak amaçlanır. Kişinin yaşlı ve yorgun görünmesine ayrıca yağlanma fazlaysa da olduğundan daha şişman görünmesine neden olur. Bazı hastalarda vücut şişmanlığı olmadığı halde boyun ve gıdı bölgesi aşırı yağlı olabilir. Bu durumda hastanın olduğundan daha kilolu görünmesine hatta yaşının olduğundan daha fazla görünmesine neden olur.

Hangi Durumlarda Yapılır?

Boyun ve gıdı sarkmasını yaş guruplarına göre sınıflamak daha doğrudur.

Gençlerde:

  • Sıklıkla kilo fazlalığına bağlı sarkma

  • Yapısal (genetik) olarak sadece o bölgede yağlanmaya bağlı sarkma

  • Çene kemiğinin küçük olması nedeniyle çene ucunun geride olması ve gıdının sarkması ve yağlı görünmesi diğer bir deyimle çift çene ucu (double chin) görüntüsü oluşumu nedeniyle sarkma

  • Boynun kısa olduğu durumlarda

İleri yaşlarda:

  • Yine kilo fazlalığı nedeniyle yağlı şişman görünüm

  • Sadece deri sarkması

  • Deri ve kasların deforme olup sarkması

  • Kas, deri ve yağ fazlalığının beraber olması

Boyun ve Gıdı Estetiği Nasıl Yapılır?

Kilo fazlalığına bağlı olan durumlarda sıklıkla hastanın yaşı genç ise lokal yani bölgesel liposuction (yağ alma) yapılır. Fazla yağlar alınır ve gıdıyı sarkıtan yağlardan kurtulmuş olur. Tabii burum için cilt elastikiyetinin iyi olması yani hastanın özellikle genç olması gerekir.

Eğer sarkmaya deri ve kaslarda eşlik ediyorsa ki genellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkar. Bu durumda hem yağları almak hem kasları toplamak hem de fazla olan derileri germek gerekir.

Cerrahi müdahale sıklıkla çene ucunun altında doğal olarak bulunan çizgiden ve kulak arkasından girilerek yapılır. Bazen sadece boyun askısı denilen yöntem de yeterli olur. Ancak tüm müdahaleler hastadan hastaya değişir. Yani bu işlemler butik olarak planlanır. Kişinin ihtiyacına yönelik işlem yapılır. Boyun germe sıklıkla yüz germe ameliyatları ile kombine olarak yapılır. Alt yüz germe işlemlerinde boyundaki sarkmalarda düzeltilir. Yağlar alındıktan sonra kaslar gerginleştirilir ve fazla deri alınır. Dikişler genellikle kendiliğinden erir.

Germe işlemini lokal veya genel anestezi ile yapmak mümkündür. Hastanede kalmayı gerektirmez. Çene altından geçen özel bir bandaj uygulanır. Yapılan işleme göre 3-7 gün içinde normal hayata dönebilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ömer Sağır Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)