Brezilya Popo Estetiği Nedir?

BBL yani Brazilian Butt Lift olarak adlandırılan Brezilya Popo Estetiği, daha düzgün ve orantılı bir vücut hattı oluşturmak için hastanın kendi vücudundaki yağın kullanılarak gerçekleştirilen, tamamen doğal bir prosedürdür. Poponun büyütülmesi amacıyla yapılan bu işlem hakkında estetik cerrah Op. Dr. Defne Erkara bilgi verdi.

Kalçalara hacim, daha sıkı ve toparlanmış bir görünüm kazandırmak için vücudun daha az ihtiyacı olan bölgelerinden alınan yağlar, en çok ihtiyaç duyulan yerlerde kalçaya eklemek için kullanılır. Diyet ve egzersiz çoğu zaman kilo vermenizi sağlasa da, doğru yerlerde seksi hatlar elde etmek için en net çözüm genellikle ameliyattır.

BBL ( popo büyütme ) nasıl yapılır?

Brezilya Popo Estetiği ameliyatını gerçekleştirmek için yağ transferi kullanılır. Genellikle kalça bölgesine transfer edilecek yağ hücreleri, karın, sırt, iç uyluk veya vücudun daha az hacme ihtiyaç duyan başka bir bölgesinden çıkarılır. Bu, liposuction ile başlayan çok aşamalı bir yöntemdir. Simetri yaratmak bu aşamada en önemli hedef olduğundan, yağ transferi işlemi aşamasında cerrahlar daha az yağa ihtiyaç duyulan bölgelerde zayıflama etkisi yaratmak için vücudu özenle şekillendirirler.

Dengeli bir görünüm elde etmek ve en hoş konturu oluşturmak için vücudun birden fazla bölgesinden de alınabilen yağ hücreleri daha sonra, prosedürün bir sonraki aşaması olan transferde hayatta kalmalarına yardımcı olacak özel bir özel yöntem kullanılarak işlemden geçirilir ve güçlendirilir. Prosedürün bu aşaması, yağ hücrelerinin yeni konumlarına transfer edilmesinden sonra, sağ kalmasına yardımcı olmak için gereklidir.

 

Vücudun bir bölgesinden yağ hücreleri çıkarılıp nakil için işlendikten sonra cerrah, yağ hücrelerini kalçaya sokmak için küçük bir kanül kullanır. Çoğunlukla bu prosedür genel anestezi ile yapılır. Lokal anestezi ve sedasyon daha seyrek de olsa kullanılabilir. Hastaların çoğunda dikiş işlemine ihtiyaç duyulmaz. Hastalar 7 ila 10 gün içinde işlerine dönebilseler de, yaklaşık 2 hafta boyunca doğrudan kalçalarının üstüne oturamazlar.

 

Kimler BBL için uygun adaydır?

 

Brezilya Popo Estetiği için en iyi adaylar, genel sağlık durumu iyi olan ve sigara içmeyen hastalardır. Yağ transferi, vücudun yeni implante edilen yağ hücrelerine sağlıklı bir kan kaynağı sağlama yeteneğini gerektirir, bu nedenle iyi bir sağlık durumu iyileşme açısından çok önemlidir.

 

İdeal hastanın vücudunda, kalçaya transfer için kullanılabilecek en az 15 ila 20 kilo fazla yağ olması gereklidir. Aynı zamanda hastanın toplam ağırlığı ve yağın vücuttaki yeri önemli bir belirleyici faktördür. Yağ, cerrahın ulaşabileceği yerlerde liposuction kullanılarak vücuda dağıtılmalıdır. Örneğin, karın bölgesindeki yağa ancak karın kaslarının üstünde yer alması durumunda erişilebilir. Organların çevresinde ve karın kaslarının altında bulunan yağ, BBL için kullanılamaz.

 

Genellikle 6 ila 7 litre yağ vücuttan liposuction kullanılarak çıkarılır, ancak kalçaya transfer için sadece 1,5 ila 2 litre kullanılabilir. Cerrahın saflaştırma için bol miktarda yağ hücresi toplayabilmesi önemlidir, çünkü yağın çoğu aktarılamaz. Bu nedenle işlemin başarılı olabilmesi için hastaların vücutlarında biraz fazla yağ olması gerekir. İşlem için iyi bir aday olabilmeleri için, zayıf olan hastalara kilo almaları önerilebilir.

 

BBL operasyonu komplikasyonları

Klasik cerrahi komplikasyon dışında en önemli komplikasyon ihtimali yağ embolisidir. Bütün yağ alımı işlemlerinde olduğu gibi BBL'de de bu risk az da olsa vardır. Bunu azaltmak için hastanın sağlıklı olması, pıhtılaşmaya eğilimli bir rahatsızlığı olmaması, sigara içmemesi ve ameliyat sonrasında hemen hareketlenmesi gerekir. Bunu dışında enfeksiyon, kanama, morarma görülebilir.

 

Sonuç olarak; BBL işlemi vücut yapısı bu işleme uygun olan kadınlar için uygulanabilir. Kum saati görünümü denen vücut yapısı için tamamlayıcı bir prosedürdür. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Defne Erkara Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)