Burun Estetiği ile İlgili Sorular

Yeniden merhaba değerli okuyucularım,

Son yazımda burun estetiği ile ilgili olarak bana sık sorulan soruların bir kısmına cevap vermiştim, bu konu ilgili çok fazla soru aldığım için bu yazımda da rinoplasti ile ilgili sorulan soruları cevaplamaya devam etmek istiyorum.

Soru 1- Burun estetiği ameliyatında tampon kullanıyor musunuz?

Yanıt 1- Burun estetiği esnasında sıklıkla burun içindeki kemik ve kıkırdak yapılarda bulunan bozukluklarda (deviasyon) düzeltilmektedir.

Soru 2- Burun estetiği ameliyatı için ne kadar istirahate ihtiyacım vardır?

Yanıt 2- Burun estetik ameliyatı-rinoplastiden sonra burun sırtına, dış görünümü koruyan kalıp görevi gören yapılar ortalama bir hafta kalmaktadır. Bu süre içerisinde yüz ve göz etrafında birtakım şişlik ve morluklar oluşması beklenir. Bunları dikkate alarak ve kişilerin yaptıkları işler göz önünde bulundurularak ortalama 7-10 gün kadar iş veya okul hayatına ara vermek gerektiği hesaplanmalıdır.

Soru 3- Ameliyattan sonra spor hayatıma ne kadar zaman sonra dönerim?

Yanıt 3- Burun estetiği ameliyatında kemik yapılar yeniden şekillendirildiği için bunların sertleşmeleri 2-3 ay kadar süre almaktadır. Bu nedenle müsabaka sporları hariç (basketbol, voleybol, boks çeşitleri) yani düz koşu veya aletle yapılan sporlara 3-4 hafta kadar sonra izin vermekteyim. Burada amaç burun bölgesini çarpmalardan korumaktır. Aynı nedenle 2-3 ay süre ile gözlük takmak da yasaklanmaktadır.

Soru 4- Oluşacak burun şeklimi ameliyat öncesinde bilgisayarda belirleyebilir miyim veya istediğim şekli resim ile gösterebilir miyim?

Yanıt 4- Burun estetiği yapılırken esas olarak kişinin kendi kemik, kıkırdak ve derisi kullanılmaktadır. Bu nedenle oluşturulacak yeni burun şeklinde kişinin kendi dokuları önem kazanmaktadır. Kişinin yüz özellikleri ve kişinin istek ve beklentileri dikkate alınarak en uygun burun yapısı oluşturmaktadır. Beklentiler, resimler ve bilgisayar çizimleri fikir verebilir ve oluşturulmaya çalışılabilir ancak kişinin doku özelliklerinin etkisi ile tümüyle aynı burun yapısını oluşturmak mümkün olmayabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sadullah Karun Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)