BURUN ESTETİĞİ

Burun estetiği, son yıllarda oldukça popülerleşmiş ve modern teknoloji ile ameliyat süreleri ve iyileşme süreci kısalmıştır. Burun estetiği, yüz bölgesinde en çok dikkat çeken organ olması sebebiyle önemlidir. Bu sebeple burun estetiğiönem arz eden ve tecrübeye dayalı bir işlemdir.

 

      Rinoplasti (burun estetiği) ameliyatı, plastik cerrahinin en zor ve incelikli ameliyatlarının başında gelmektedir. Ve estetik burun ameliyatında yapılacak olan en ufak bir hata bile çok dikkat çekici bir biçimde görülebilmektedir. Bunun sebebi yüz bölgesinin orta hattında olması ve yüze ilk bakışta dikkat çeken bir organ olmasından kaynaklanmaktadır.

 

Her ameliyatta olduğu gibi estetik burun ameliyatında da doktor – hasta iletişimi çok önemli olup burun ameliyatı öncesi doğru iletişim diğer ameliyatlara göre daha fazla önem arz etmektedir.

 

     Burun estetiği yaptırmaya karar verdiğinizde doktorunuzla konuşurken kendinizi iyi ifade etmeli ve beklentilerinizi, rahatsızlıklarınızı iyi ifade etmelisiniz. Doğru iletişim kurulduktan ve frekans yakalandıktan sonra doktorunuz size burun estetiğisonrası nelerin olabileceğini ve nelerin yapılamayacağını anlatmaya başlayacaktır.

 

Kapalı yaklaşım yapılıyor olması daha az morluk olacak anlamına gelmeyip morlukların sebebi burun çatısı geniş olan hastalara burun çatısı daraltma işleminin yapılmasıdır. Son zamanda uygulanan yeni yöntemler ile morluklar daha az olsun diye uğraşılmaktadır ve bu hasta konforu için önemli bir kriter olsa da ameliyatın başarısı ile ilgili bir durum değildir.  Yani çok morluğu oluşan hastanın ameliyatı’ çok kötü veya çok iyi ya da çok zor bir burunmuş çok uğraşılmış’ anlamına gelmemektedir. Morluk miktarı ve süresi hastadan hastaya değişmekle beraber hassas kişiler de morluk oluşma ihtimali daha yüksektir.

Unutulmaması gereken bu morluklar kalıcı olmayıp 7-10 gün içerisinde tamamen kaybolduğudur.

   

 

Sonuç olarak her hastaya göre uygulanan teknik değişmektedir ve hasta için en uygun teknik seçilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Görkem Çalışkan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)