Burun Estetiği

Çok sık yaptırılan ameliyatları arasındadır.Çünkü burun, yüzün en önemli tamamlayıcısıdır ve yüzümüze ifade ve anlam katmaktadır. Sadece burun estetiği ameliyatı yaptırılarak kusursuz bir yüze sahip olan insanlar bu ameliyattan sonra aldığı olumlu eleştiriler, kişinin özgüvenini pekiştirerek hem iş hem de sosyal yaşamına katma değer sağlamaktadır.

Burun estetiği ameliyatı kimlere yapılır. Kimler Burun Estetiği Yaptırmalı;Aşağı doğru sarkık burun ucuna sahip olanlar Burun ucu çok kalın yada geniş olanlar Burnu yüzünüze göre geniş olanlar Büyük burun deliklerine sahip olanlar Kemerli burun kemiğine sahip olanlar Önden bakıldığında çok geniş buruna sahip olanlar Çarpık bir buruna sahip olanlar Daha önce burun estetiği yaptırmış fakat ameliyat sonrası tam düzelememiş buruna sahip olanlar Bir kaza sonucu burun simetrisi bozulanlar ve Fonksiyonlarını tam yerine getiremeyen bir buruna sahip olanlar bu ameliyatı yaptırabilirler.

Burun Estetiği AmeliyatıEstetik burun ameliyatı genellikle bir buçuk-iki saat sürer. Burun estetiği ameliyatı esnasında burun derisi, kemik ve kıkırdak çatısı birbirinden ayrılır. Burnun yeniden şekillendirilmesi işlemi, burunda mevcut probleme ve cerrahın uyguladığı tekniğe bağlı olarak değişir. Burun estetiği ameliyatının sonunda burun derisi, yeniden oluşturulan burun çatısının üzerine yerleştirilir. Burun estetiği ameliyatı tamamlandığında burun üzerine ,burnun yeni şeklini muhafaza etmesine yardımcı olacak bir alçı atel uygulanacaktır. Burnun içindeki iki hava yolunu birbirinden ayıran bölme olan septumu sabitleştirmek için, burnun içine tamponlar veya yumuşak plastik aletler konulabilir.

Burun Estetiği Ameliyatından Sonra:Burun Estetiği ameliyatınızdan sonra ilk 24 saat boyunca yüzünüzü şişmiş hissedeceksiniz, burnunuz ağrıyabilir veya hafif bir baş ağrınız olabilir. Herhangi bir rahatsızlığınız cerrahınız tarafından reçeteye yazılan ağrı kesici ilâçlar ile kontrol altına alınır. İlk gün için tuvalete gitmek dışında başınız yüksekte olacak şekilde yatakta yatmayı planlayınız. Gözlerinizin etrafındaki morarma ve şişliğin, 2 veya 3 gün sonra en belirgin hale geldiğini fark edeceksiniz; soğuk kompres uygulaması bu şişmeyi azaltacak ve kendinizi biraz daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Şişlik ve morlukların çoğu ilk hafta sonunda kaybolacaktır. Sizin ve cerrahınızdan başka hiç kimsenin fark edemediği çok az bazı şişlikler birkaç ay boyunca kalacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serkan Dinar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Serkan Dinar

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al