Liposuction

Ameliyat, liposuction uygulanacak bölgenin genişliğine göre lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılabilir. 15-20 cm yi geçmeyen dar ve sınırlı bir bölgelerdeki uygulamalarda lokal anestezi, daha geniş bölgeler için genel anestezi yapılmaktadır.

Ameliyatın lokal anestezi altında yapılabilmesinden istifade ederek maliyeti düşürmek adına muayenehane koşullarında yapılmasını sağlık açısından doğru değildir. Bu nedenle liposuction ameliyatı, basite alınmamalı ve mutlaka uygun donanıma sahip bir hastanede yapılmalıdır.

işleme başlamadan önce, liposuction uygulanacak bölgelere kanamayı azaltıcı özel solüsyonlar enjekte edilir. Böylece ameliyat esnasında kan kaybı ya hiç olmaz ya da çok az olur, bu uygulama ayrıca ameliyattan sonra hissedilen ağrıyı da ciddi anlamda azaltır.

Deriden sadece kanülün girebilmesine yetecek kadar delikler açıyorum. Bunlar genelde genellikle 3-5 mm oluyor.

Tam eklemler üzerinde derinin kıvrım yerleri ya da bikini içi gibi dışarıdan görülmeyen yerlerden açıyorum. Ameliyatın bitiminde minik birkaç dikiş ile kapatıyorum. Delikleri gizli yerlerden açtığım için, delik izlerinin belirginliği birkaç ay sonra hemen hemen görülmeyecek kadar azalıyor. Ameliyatın ardından ilk gün hafif ağrı olabilir, bu normaldir. Hissedeceğiniz ağrı çok şiddetli olmayıp normal ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kesilir. Ameliyattan 2-3 saat sonra yardım ile yürümeye başlayabilirsiniz.

Liposuctiondışında başka bir ameliyat yapılmamışsa ve liposuction çok geniş bölgelere uygulanmamış ise aynı günün akşamı hastaneden çıkabilirsiniz. Geniş bir liposuction uygulanmışsa 1 gün hastanede kalmanız yararlı olur. İstirahat halinde ağrı hissetmezsiniz, ağrı sadece liposuction uygulanan yerlere elinizle bastırdığınızda ya da oturup kalkarken hareket halindeyken olur. O da sizi rahatsız etmeyecek şiddette hafif bir ağrıdır. Ameliyattan 1 gün sonra artık yardımsız ve desteksiz yürüyebilecek hale gelirsiniz, birkaç gün içinde kısa mesafeli gezilere çıkabilecek kadar iyileşirsiniz. Ameliyattan 2-3 gün sonra banyo yapabilirsiniz. Ameliyattan sonra birkaç gün sonra kendi işinizi kendiniz yapabilecek derecede iyileşirsiniz. Eğer işiniz ağır ve yorucu değilse çalışma hayatına da dönebilir, uçak yolculuğu yapabilirsiniz. 5-7 gün sonra ağır, yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek hale gelirsiniz.

Liposuctionişleminin yan etkilerini üzerinizde fazla hissetmemeniz ve en aza indirilmesi için en kısa zamanda normal hayatınıza dönmenizde yarar vardır. Yoğun ve yorucu işlere başlamanız, iyileşme süreci gereği 2-3 haftayı bulabilir. Liposuction deliklerinin iyileşmesi için gereken 15 günün ardından havuza ve denize de girebilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serkan Dinar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)