Meme Dikleştirme

Meme Dikleştirme Ameliyatı Özellikle doğum sonrasında süt verme nedeniyle büyüyen memelerde, süt devresinin bitmesinden sonra meme hacmi küçülür ve estetik açıdan bozulur. Memede oluşan küçülme sonucunda deri esnekliğini yitirir ve meme başı aşağı doğru sarkar. Bazı kişilerde de aşırı kilo kaybı sonucunda da aynı sorun oluşur. Bu durum meme dikleştirme operasyonu ile düzeltilebilir. Bu operasyon hastanın kendi dokularıyla yapılır. Meme dokusu çıkarılmadan sadece bollaşan derinin fazla kısımları çıkarılır.

Ameliyat Sonrası
Ameliyatın ertesi günü pansuman yapılarak sargılar değiştirilir. Göğüslerin tamamını saran yumuşak özel bir sütyen takılır. Bu sütyen en az iki hafta kullanılır. Yara iyileşirken hem ödemi azaltır hem de meme için bir kalıp görevi görür. 10-15 gün içinde dikişler alınır. Ameliyat sonrasında ertesi gün hasta ayağa kalkabilir. 2-3 gün sonra hasta günlük işlerini yapabilir. Ameliyattan sonra ağrılar 1-2 gün sürebilir. Bunun için de ağrı kesiciler kullanılır. Ameliyat izleri ilk birkaç ay pembe renkte olduğundan fark edilecektir. Altı ay ile bir yıl arasında izler ten rengine yaklaşarak daha belirsiz hâle gelir. Ameliyattan bir hafta sonra hasta, işine dönebilir.

Ameliyat sonrası anne bebeğini emzirebilir mi?
Göğüs küçültme ameliyatında günümüzde kullanılan inferior teknikle, süt kanallarının bir kısmı korunabilmektedir. Ancak yine de emzirememe ihtimali vardır. Göğüs büyültme ameliyatında meme, protezi meme dokusu altına yerleştirilir. Bu nedenle protez meme dokusuna ya da süt kanalına zarar vermez.

Doğumdan ne kadar süre sonra ameliyat olunabilir?
Süt kesildikten sonra ameliyat için en az 6 ay geçmelidir. Aksi takdirde göğüste ameliyat sonrası iltihaplanma olabilir, dikişler açılabilir; bu da fazla iz kalmasına neden olabilir.

Çok ağrı hissedilir mi?
Meme dikleştşrme ameliyatları diğer ameliyatlardan farklı değildir. Ağrı birkaç gün sürer ancak bu ağrılar ağrı kesicilerle hafifletilebilecek ağrılardır. Ameliyattan sonra 6-12 ay süresince göğüslerde ara sıra yanma, batma, hafif sızlamalar olabilir. Ancak çok şiddetli bir ağrı duyulmaz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serkan Dinar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Serkan Dinar

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al