Kol Germe

Kol germe ameliyatı
Yaşlanma, deri kalınlığı ve esnekliğin zamanla azalması ile karakterizedir. Değişikliğe uğramış derinin sarkıklığı alttaki yağ, kas ve kemik dokularının erimesi ile artmaktadır. Normalde elastik lifler dermis denilen deri iç tabakasının % 2-4 ünü oluştururken, yaşlanma ile bu oran azalır ve deri esnekliği kaybına neden olur.genelde yaşlanma, genetic faktörlerin kontrolünde olan gevşeme ile çevresel faktörlerin kombinasyonu sonucu gelişmektedir. Deri ve deri altı dokular eridikçe yerçekimi deriyi aşağı doğru çeker.

Günümüzde vücut konturlarının düzeltilmesi için yapılan işlemler oldukça rağbet görmektedir. Bunun altında yatan en önemli neden başarılı sonuçların elde edilmesidir.Kontur düzeltilmesinde vücut bir bütün olarak değerlendirilmelidir ve bölgeler arası orantılara dikkat edilmelidir. Aksi takdirde elde edilen sonuç yetersiz olacaktır. Yaşlılık, aralıklı kilo verme ve yerçekimine bağlı olarak kol arka ve iç kısmında sarkıklıklar meydana gelir.

Sarkıklık ile birlikte birikmiş olan yağ dokusunun miktarı kişiye gore farklılık gösterir. Bu nedenle her hasta ayrı değerlendirilmelidir. Kol germe ameliyatı (Brachioplasty) tek başına yapılabileceği gibi diğer vücut kontur düzeltme ameliyatları ile birliktede yapılabilir.

Ameliyat öncesi
Değerlendirmede kol iç ve arka kısımdaki yağ dokusunun miktarı ve sarkıklığın derecesine dikkat edilir. Ayrıca ameliyat sonrası oluşacak yara izi hakkında hastaya ayrıntılı bilgi verilir. Yara izi, tüm ameliyatlarda olduğu gibi kol germe ameliyatı sonrasında da genişlik ve kabarıklık açısından kişiler arasında farklılık gösterir. Genellikle koltuk altından dirseğe kadar giden ve zaman içerisinde genişleyen bir iz oluşur. Ameliyat öncesinde cerrahınızın sizden bazı talepleri olacaktır.

Özellikle eğer sigara içiyorsanız buna ameliyattan 4 hafta önce ve 2 hafta sonrasına kadar ara vermelisiniz. Bu dönemde güneşte fazla kalmamalısınız. Eğer kullanıyorsanız E vitamini ve aspirine ara veriniz ve ameliyat öncesi ağır diyet rejimlerinden kaçınınız. Soğuk algınlığı yada başka bir enfeksiyon, operasyonunun ertelenmesine sebep olabilir.

Ameliyat…
Ameliyat hastane koşullarında, genel anestezi ya da sedasyon + local anestezi ile yapılır. Ortalama 1-2 saat sürer. Aynı gün eve çıkmak mümkündür. Kol iç ve arka kısmından elips şeklinde kesi yapılarak fazlalık deri ve deri altı yağ dokusu çıkarılır. Dikişlerle kapatılan yara üzerine pansuman yapılır. Ameliyat sonrası… Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Antibiyotik ve ağrı kesiciler kullanılır. Takip eden günlerde 2-3 kez pansuman yapılır. 12-14. gün dikişler alınır. Doğru hasta seçimi yapıldığında bu operasyon hem hekimi hem de hastayı mutlu eder. Ancak unutulmaması gereken oldukça belirgin ve zaman içerisinde genişleyen izlere sahip olunacağıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serkan Dinar Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)