Burun Eti

Yazar Baran AcarKulak Burun Boğaz Doktoru • 10 Eylül 2018 • Yorumlar:

Burun etleri burun yan duvarında yerleşip önden arkaya uzanan et ve kemikten oluşan normalde bulunması gereken yapılardır. Burun etleri konka olarak adlandırılır.Burun eti genellikle, geniz eti veya burun orta kemiği eğriliği ile karıştırılır.Geniz eti daha çok çocuklarda görülürken, burun eti büyümesi daha çok yetişkinlerde görülür. Burun etlerinin en büyük olanları altta yerleşmiş olan ve burun pasajı boyunca önden arkaya uzanan alt konkalardır. Burun etleri burun hava kanalının yüzey alanını arttırarak, soluduğumuz havayı ısıtma, temizleme ve nemlendirme işleminde faydalıdır. Burun etleri bazen kalıcı olarak aşırı büyüyüp nefes alıp vermemizi sürekli engelleyecek hale gelebilirler. Allerji, sinüzit ve tekrarlayan enfeksiyonlar burun eti büyümesine neden olur.

BURUN ETİ BÜYÜMESİ  NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Öncelik burun etlerinin büyümesine neden olan allerji, sinüzit ve enfeksiyonların tedavi edilmesi gerekir. Cerrahi tedaviler, ilaç tedavisine rağmen burun etlerinde küçülme olmazsa gündeme gelir. Radyofrekans ile burun eti küçültme tekniği günümüzde en sık uygulanan yöntemdir.

BURUN POLİPLERİ

Burun polipleri sinüs boşluklarında ve burun hava kanalında normalde olmayan et dokularıdır. Bu etler sinüs boşluklarını doldurdukları gibi  burun hava kanalı içinede sarkarlar. Oluşma sebebi tam olarak bilinmemektedir. Burun polipleri allerjisi olan kişilerde daha sık görülür. Bu hastalarda burun tıkanıklığı, burun akıntısı, koku alamama şikayetleri ve tekrarlayan sinüzit atakları görülür.

BURUN POLİPLERİ  NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Burun poliplerinin tedavisinde en etkili tedavi ilaç kullanımıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Baran Acar Kulak Burun Boğaz, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Baran Acar

Kulak Burun Boğaz, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al