Cildinizi Güzelleştirecek 5 Önemli Tavsiye

Yazar Özden KaçarDiyetisyen • 24 Ağustos 2019 • Yorumlar:

Baharın gelişiyle birlikte her yer yemyeşil olmaya, güneş sıcaklığıyla kendini hissettirmeye başladı. Bazılarımız fazla kilolarından kurtulmaya çalışırken bazılarımız ise cildine daha fazla bakım yapar oldu. Parlayan güneşle birlikte cildiniz de ışıldasın istiyorsanız çözüme önce yediklerinizi revize ederek başlayın. Sizin için önerdiğim tavsiyelere bir göz atın.

  1. Yeşil sebzeler, zeytinyağı, badem, yer fıstığı, tam buğday veya çavdar ekmeği, süt, turp gibi gıdalara sofranızda yer açın. Güçlü antioksidan E vitamininden zengin olan bu gıdalar hücrelerinizin yenilenmesine yardımcı olurken; sigara dumanı, hava kirliliği, güneşten gelen ultraviyole ışınların zararlı etkilerine karşı cildinizi korur.

  2. Havuç, ıspanak, balkabağı, marul, yeşil fasulye, maydanoz, kayısı, süt ürünleri ve yumurtaya diyetinizde yer verin. A vitamini kaynağı olan bu gıdalar bağışıklık sisteminizi güçlendirir, zinde ve dinç bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.

  3. Probiyotiklerle vücudunuzu tanıştırın! Kefir, probiyotiklerle zenginleştirilmiş yoğurt ve süt, turşu yiyerek veya doktorunuzun önerdiği takviyelerle bağırsaklarınızda ki koruyucu askerlerinizin sayısını artırın. Sağlam ve güçlü bir bedenle kimin cildi güzelleşmez ki!

  4. Akne ve yaralarınızın iyileşmesine çinko kaynaklarıyla beslenerek destek olun! Yulaf ezmesi, badem, fıstık, zencefili günlük rutininize ekleyerek cildinizin yenilenmesine yardımcı olup aynı zamanda yorgunluğunuzu atmanız mümkün.

  5. ‘’Su’’ için! Vücudunuzun çalışmasının düzenli olması için günlük kilonuz başına 30 ml su içmeniz şart! Yaptığınız spora, günlük hareketinize göre bu miktarı artırmakta fayda var. Yemek yerken, yemekten önce/sonra, sporda, spor sonrasında, hayatınızın her adımında su içmeye özen gösterin. Tabii bunu yaparken abartılı miktarlardan kaçının!

Tüketmekten kaçınmanız gereken yiyecekler!

  • Yemeğinizin yanında ikram edilen sosları reddedin. İçeriğini bilmediğiniz soslar oldukça yağlı bir karışıma sahip olabilir.

  • Fast food tüketmekten kaçının. Canınız hamburger, pizza istediğinde evde kendiniz yapmaya ve ölçülü tüketmeye özen gösterin.

  • Yağlı gıdaları ölçülü tüketin. Avokado, Hindistan cevizi, kuruyemişler ölçülü tüketildiğinde hem cildimize, hem forma kavuşmamıza yardımcıdır. Fakat abartılı miktarlarda yediğimizde hem sivilce oluşumuna hem de organlarımızın yağlanmasına ve kilo almamıza sebep olur.

  • Mayonez, ketçap, hardal cildinizin yağlanmasına ve kilo almanıza sebep olur. Tercih etmemeye özen gösterin.

  • Kızartmalardan kaçının. Daha çok fırında, ızgara veya kendi buharında pişirilmiş yiyeceklerle beslenin. Sindirim sisteminizin daha iyi çalıştığını, besinlerin bu şekilde pişirildiğinde daha lezzetli olduğunu keşfetmeye hazırlanın.

  • Asitli içecekleri tercih etmeyin. İçeriğinde fazla miktarda şeker ilavesi olduğunu unutmayın. Meyve suyu içerseniz taze sıkılmış meyve suyu tercih edin.

  • Paketli gıdalar yerine ev yapımı kek ve kurabiye tercih edin. Kullandığınız yağın Ayçiçek yağı, zeytinyağı, tereyağı, Hindistan cevizi yağı gibi kaliteli yağlardan olmasına özen gösterin. Ev yapımı gıdalarda koruyucu madde olmadığını, paketli gıdalara kıyasla daha sağlıklı olduğunu kendinize hatırlatın.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)