Çocuğum İshal, Ne Yapmalıyım?

Su kaybını engellemek için sık sık su içirin, içirdiğiniz musluk suyu ise ve etrafta başka ishalli vakalar da varsa içme suyunu mutlaka kaynatıp soğutun, sonra kullanın.

Anne sütü alan bebekler için en iyi su kaynağının yine anne sütünün kendisi olduğunu unutmayın. Sık sık emzirin. İshal olan annenin de bebeğini emzirmesinde sakınca yoktur.

Katı gıdalar alan bebekler için ayran, elma, şeftali, havuç, muz gibi meyvelerin kendisi/ püresi veya suları, yoğurt veya yoğurt çorbası, kefir, patates püresi, pirinç lapası tercihan verilmelidir. Beslenme için çocuk zorlanmamalı, az yiyorsa da sık aralıklarla beslenme denenmelidir.

İnek sütü alan çocuklar için bunu yerine ayranı tercih edin.

Aile hekimlerinden ücretsiz temin edebileceğiniz ağızdan içirilen tuz-şeker karışımı paketleri üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp çocuğunuza içirebilirsiniz; su ve tuz kaybına karşı etkili bir tedavi yöntemidir.

Tüm bu önlemlere rağmen yüksek ateş, ağızdan beslenememe, tekrarlayan kusma, kaka içinde kan ve/veya balgamlı görünüm, dışkı sayısında azalmama bulguları varsa mutlaka çocuk hekimi tarafından değerlendirilme gereklidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seda Yıldırım Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)