Çocuk Diş Hekimi Kimdir?

Yazar Uğur TokayDiş Hekimi • 9 Ekim 2017 • Yorumlar:

Çocuk Diş Hekimliği, Diş hekimliğinin alt dallarından ve genç bireylerin ağzı sağlığı konusunda uzmanlaşmış bir bilim dalıdır. Çocuk Diş Hekimi olmak için, diş hekimliğinin beş yıllık eğitiminin tamamlanmasından sonra, 3-4 yıllık yoğun bir uzmanlık eğitiminin tamamlanması gereklidir. Bu uzmanlık eğitimi, yenidoğanların, çocukların ve adolesanların ihtiyaçları (Engelli ve özel ihtiyaçları olan hastalarda dahil) hakkında bilgi ve becerilerinin gelişmesine ve bu konu hakkında yeterli tecrübe edinilmesine olanak sağlar.

Biz, çocuk diş hekimleri, çocukların tam ağız ve diş sağlığı ile ilgileniyoruz. İyi bir ağız sağlığı, vücut sağlığının en önemli parçalarındandır ve bu gelişim döneminde olan 18 yaş altındaki için daha da önemlidir. Biz, çocukların sağlıklı ağız ve diş yapısına kavuşmaları için gerekli alışkanlıkları onlara kazandırırız. Biz önleyici tedavi yaklaşımlarına (prevention) ve dental rahatsızlıkların erken teşhis-tedavisine odaklanırız ve bunları diş hekimliği alanında son gelişmeleri takip ederek gerçekleştiririz.

Hoş bir diş hekimi ziyareti, çocuğunuzda ömür boyu kalacak olan çocuk diş hekimine güven ve özgüveninin oluşturulmasında yardımcı olacaktır. Bizim amacımız, diğer personelimizle birlikte, çocuklara kendilerini iyi hissedecek güzel bir ziyaret gerçekleştirmesine yardımcı olmak ve dişlerini nasıl koruyacakları hakkında onları eğitmektir.

Kliniğimizin dizaynından, iletişim stilimize kadar her şey, bizim ana hedefimiz olan çocuğunuz için en iyisidir.

Diş çürüğünün önlenmesi

Diş çürüğünün oluşması için şunlar gereklidir; 1) diş, 2) bakteri, 3) şekerler veya karbonhidratlar ve 4) zaman. Biz, sizinle dişleri nasıl güçlendirilebileceği, bakterilerinin kolonizasyonunun nasıl önlenebileceği, sağlıklı yemek yeme alışkanlığını nasıl geliştirilebileceği ve çürük oluşumunda zamanın görevinin ne olduğunu hakkında bilgi paylaşırız. Diş çürüğü, dünyada en sık görülen bulaşıcı hastalıktır. Erkenden bizi ziyaret etmeniz gereksiz çürüklerden ve dental tedavilerden kaçınmanıza yardımcı olur (en az yılda 2 defa).

Çocuk diş hekimleri toplulukları, sürekli olarak araştırma yaparak, çürük önlenebilmesi ve ağız hastalıkların tedavi edilebilmesi için yeni teknik geliştirmeye devam ederler. Yapılan araştırmalar, zayıf ağız hijyeni olan çocukların okul performansının düştüğünü, zayıf sosyal ilişkilerinin oluştuğunu ve ileriki yaşlarında düşük başarılarının olmasına neden olduğu gösterilmiştir. Çürükten dolayı ağrı duyan çocukların okul ile ilgili işlerinde, konsantrasyonunun dağılarak öğrenme kabiliyeti olumsuz etkilenir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Uğur Tokay Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti), Diş Hekimi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)