Dental Lamineler

Yazar Melih ÖzgenDiş Hekimi • 19 Haziran 2018 • Yorumlar:

Dental lamineler, diş renkli porselen ya da kompozitten üretilen ve dişlerin dış yüzeyine yapıştırılan çok ince malzemelerdir. Aşınmış diş minesi, hizası bozuk dişler, dişler arasındaki boşluklar, dişlerde renk değişmesi ve diş kırılması gibi sorunların tedavisinde kullanılırlar. Dental lamineler 0.3-0.7 mm kalınlığında olan çok ince restorasyonlardır, bu restorasyonların bu kadar ince olması ışık geçirgenliğini maksimum seviyeye çıkararak doğal dişe en yakın estetiği elde etmemizi sağlar. Doğru teknik ve yapıştırıcılar kullanılarak yapılan lamineler çok dayanıklı olup çok uzun yıllar hastalarımıza güzel bir gülüş sunarlar.

Dental lamineler; düzgün, hizalı ve biçimli dişler sağlayarak gülüş tasarımına yardımcı oldukları için estetik diş hekimliğinin kapsamına girerler. Ama aynı zamanda koruyucu özellik gösterirler ve daha zor tedavilere gerekliliği ortadan kaldırırlar. Dental lamineler için dişin doğal yapısından ya hiçbir aşındırma yapılması gerekmez, ya da çok az aşındırma gerekmektedir. Kuronlar ve köprüler için yapılması gereken aşındırmanın miktarı çok daha yüksektir.

Dental Laminate İle Çözülebilecek Sorunlar

Dişlerden hoşnutsuzluğa yol açan neden ne olursa olsun dental lamineler estetik diş hekimliğinin ilgi alanına giren sorunlarınızın hepsi ya da büyük bölümü için çözüm oluşturur.

Aşınmış Diş Minesi

Diş minesi zamanla (gazlı içecek, çay, kahve, sigara veya belirli ilaçların tüketimi dolayısıyla) ya da genetik bir yatkınlıktan dolayı aşınabilir. Dental lamineler diş minesinin aşınmasından etkilenen gülüşleri düzeltmekte harika bir çözümdürler.

Yıpranma

İlerleyen yaşla birlikte, dişlerimiz doğal olarak yıpranmaya başlar. Yaş ilerledikçe, dişlerde kırılmalar, kopmalar ya da uyumsuzluk görülme ihtimali yükselmektedir. Dental lamineler sağlıklı, genç ve doğal diş görüntüsünü size geri kazandırabilirler.

Uyumsuz Dişler

Dişler arasındaki boyut farkları ya da yamuk dişler, dişlerin sıkılması/gıcırdatılmasından ve/veya yıpranmasından kaynaklanabilir. Bu durum, estetik problemlere yol açmanın yanı sıra, dişlerin düzgün şekilde kapanmasını da engelleyebilir.

Renk Değişimi

Dirençli diş lekelenmeleri, diş beyazlatma ile tamamen tedavi edilemeyebilir. Beyazlatmanın işe yaramadığı bu gibi durumlarda, dental lamine bu probleme basit ve estetik bir çözüm sunmaktadırlar.

Dişlerin Arasındaki Boşluklar

Yapısal olarak bazı bireylerde özellikle ön bölgedeki dişler arasında diastema adı verilen boşluklar mevcuttur. Bazen de yıllar içinde yaşa bağlı olarak yada diş kayıplarına bağlı olarak dişler arasında boşluklar oluşabilir. Dental lamineler bu boşlukların kapatılmasında en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Melih Özgen Diş Hekimi, Oral İmplantoloji Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)