1-Okurken sınava hazırlanıyormuş gibi değilde merak edip o konuda bilgi sahibi olmak için okuyun.
2-Şu an okuduğunuz cümleleri ilk siz keşfediyormuşçasına heyecanla bakın ! Aaa böylemiymiş oooo çok güzel gibi tepkiler verin
3-Sizi mutlu eden bir şarkıyı Haziran 2918 hehe pardon 2023 için sınav şarkısı seçin. ( örneğin benim Tus şarkım Sertab Erener – kime diyorum , geçen Tus şarkımsa “Kedi” idi)
4-Ders çalışmak rutine bindiğinde monotonluk insanı köreltebilir . Bunun içinde normalde fazla tanımadığınız biri ile samimiyet kurun , arada sohbet edin . Misal ben TUS dersanesinde kantinci ile dersle hiç alakasız konularda zaman zaman konuşuyordum . Bu bir bakkal – kafe – personel olabilir .
5-Çevrenizde tusa çalışan arkadaşlarınız varsa fazla geyik yapmadan arada ufak rekabetlerle birbirinizi gaza getirin . Misal ben şu konuyu bitirdim sen nerdesin? Gibi
6-İşin içinden çıkamadınız dikkatiniz dağıldı bir türlü okuyamıyorsunuz o zaman alın elinize kağıdı kalemi benim gibi tüm korkularınızı – düşüncelerinizi yazıp içinizi dökün . Bana da mesaj atabilirsiniz 😃)( boşuna psikiyatride değilim hehe)
7-Arada o hayalini kurduğunuz bölümlere bi uğrayın gezin. ODTÜ mü istiyorsunuz şöyle bir ODTÜ de veya yakınlarında birkaç tur atın bi foto çekin . ( çok sık olmasın tabi ki yoksa değerli vaktimiz uçar gider )
8-Tüm bunlar işe yaramadı mı ? Biraz değişikliğe mi ihtiyacınız var ? O zaman güzelce çalıştıktan sonra size bir tavsiyem olacak . Şöyle bol atmasyonlu bir kahve falı baktırmaya ne dersiniz? Yok yok kesin kazanıyorsunuz diyecektir merak etmeyin.
9-Çalışma masanıza hayalimizdeki Puanı yazın ve hani hayalinizdeki bölümde bi resim çektirin demiştim ya işte onu da tam karşınıza asın.
10-Arada gözlerinizi kapatıp birkaç saniye başarılıyım diyin
Mümkünse beyninizin size sunduğu oyunları imkansızlıkları korkuları bir bir toplayıp bir poşete koyup ağzına da birkaç kere düğüm atın . Üstüne ağır da bir eşya yerleştirin. Sonra onu kapısı açılamayan bir odaya kilitleyip Unutun ve hemen oradan uzaklaşın .
11-Şimdi bunları okuduktan sonda kendinize güzel bir kahve yapın benden hediye 😃) He bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim sakız çiğnemek uykuyu kahveden çok açıyormuş.