Diş Beyazlatma Yöntemleri

Yazar Meltem Mutlu GülerDiş Hekimi • 4 Ekim 2019 • Yorumlar:

Hepimiz dişlerimizin inci gibi bembeyaz olmasını isteriz. Bazı kişiler genetik olarak beyaz dişlere sahip olan şanslı gruptan. Fakat çoğu kişi malesef bu kadar şanslı değil. Sizin de genetik olarak sarı renkte dişleriniz varsa ya da zamanla dişleriniz sarardılarsa bu yazımız tam size göre!

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki dişlerimizin beyazlığı yediğimiz içtiğimizden oldukça etkilenmekte. Çay, kahve, sigara gibi alışkanlıklar dişleri sarartan ve diş lekelerinin oluşmasına neden olan ana faktörler. Peki dişlerin beyazlatılması için uygulanan tedaviler nelerdir?

Diş beyazlatma tedavileri iki türlü uygulanabilir. Bunlar ofis tipi diş beyazlatma yöntemi (ışınla beyazlatma) ve ev tipi diş beyazlatma yöntemleridir. Hangi beyazlatma yönteminin uygulanacağına diş hekimi muayenesinden sonra karar vermek doğru olacaktır. Bu yöntemler tek başına veya bir arada uygulanabilir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Yöntemi

Ofis tipi diş beyazlatma klinikte diş hekimi tarafından uygulanan beyazlatma yöntemidir. Bu beyazlatıcı ajanlar dişe sürülür ve ışın cihazı yardımı ile dişin içine nüfuz etmesi sağlanır. İşlem ortalama 30 dk sürer.

Anestezi: YOK

İşlem süresi: Ortalama 30 dk

Ağrı: Hafif hassasiyet (Diş minesinde çatlak varsa)

İyileşme süresi: Hassasiyet oluşumu işlemi takip eden günlerde kendiliğinden geçer.

Kesin sonuç: 2 gün

Kullanım süresi: 12-24 ay 

Ev Tipi Diş Beyazlatma Yöntemi 

Ev tipi diş beyazlatma yönteminde diş hekimi tarafından hastaya uygun konsantrasyonlarda beyazlatma ajanı belirlenir. Bu beyazlatıcı ajanlar tüpler halinde hastaya verilir. Hasta kendisine özel yapılan diş plaklarına beyazlatma jellerini uygular. 
 

Anestezi: YOK

İşlem süresi: 7-10 gün

Ağrı: Hafif hassasiyet (Diş minesinde çatlak varsa)

İyileşme süresi: Hassasiyet oluşumu işlemi takip eden günlerde kendiliğinden geçer.

Kesin sonuç:  Uygulamanın hemen ardından dişlerde beyazlama görülür.

Kullanım süresi: 12-24 ay 

Kombine Diş Beyazlatma Yöntemi 

Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi ile ev tipi diş beyazlatma yönteminin bir arada uygulanmasıdır. En etkili diş beyazlatma yöntemidir. Diş tonunda en fazla değişiklik bu yöntemle sağlanır. Diş beyazlatma yöntemi kombine olarak uygulandığında kalıcılık süresi ciddi anlamda artar. Bir çok hasta senelerce kullanabilir. Diş rengi birkaç ton geri dönsebile basit bir uygulama ile tekrar ilk günkü haline dişler hemen getirilir. 

Dişin tonunda hafif geri dönüşler görüldüğünde aynı tedaviyi baştan tekrarlamak gerekmez. Basit uygulamalar ile (tek seans tedavi veya tek tüp jel kullanımı gibi) ilk günkü renk korunur. 

Ofis tipi uygulama oldukça hızlı ve evde uğraş gerektirmeyen bir uygulamadır. Ev tipi uygulama ise diş beyazlatma jellerinin konsantrasyonları düşük olduğu için hassasiyet problemi olan kişiler tarafından seçilebilir.

Kombine tip diş beyazlatma yaptırmak istiyorum ancak dişlerimde hassasiyet problemim var. Çözümü nedir?

Hassasiyet problemi olan kişilere biyolojik diş beyazlatma yöntemi uygulanabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)