Düğün Öncesi Diş Estetiği

Yazar Meltem Mutlu GülerDiş Hekimi • 4 Ekim 2019 • Yorumlar:

Yaz ayları ile birlikte düğün sezonu tüm hızıyla devam ediyor.

Gelin ve damat adayları bu en özel günlerinde her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünürken o geceyi ölümsüzleştirecek fotoğraflarda bembeyaz dişler ile gülümsemek de en büyük arzuları arasında oluyor.

Düğün günü bembeyaz dişlere ve estetik bir gülüşe sahip olmak için neler yapılabilir?

Öncelikle estetik açısından en önemli faktörün dişin renk tonu olduğunu belirtmeliyiz. Bembeyaz dişler ile gülümsemek için diş beyazlatma tedavileri en revaçta olan estetik diş tedavileri arasında bulunuyor. Diş beyazlatma tedavileri ofis tipi bleaching (diş beyazlatma) ya da ev tipi bleaching (evde diş beyazlatma) şeklinde olabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma tedavileri diş kliniğinde diş hekimi tarafından uygulanan diş beyazlatma türüdür. Lazerle diş beyazlatma olarak da bilinmektedir. 

Diş renk tonu oldukça sarı olan kişilerde tek başına ofis tipi beyazlatma yetmeyebilir. 


 

Ev tipi diş beyazlatmada daha düşük konsantrasyonlarda diş beyazlatma jelleri hastaya verilir. Diş hekiminin önerdiği şekilde diş beyazlatma jelleri kullanılır. 7-15 gün düzenli kullanılan jeller ile istenilen beyazlık elde edilebilir.

 

Ofis tipi diş beyazlatma uygulamaları ardından ev tipi düşük konsantrasyonlu jeller ile devam etmek en ideal beyazlatma tedavisidir. Kombine diş beyazlatma tedavisi denilen bu uygulamalar genellikle 2-3 seans ofis tipi diş beyazlatma ve ev tipi uygulama içermektedir. 

 

Diş beyazlatma tedavilerinin kalıcılığı ortalama 2 senedir. Sigara, çay, kahve, kola gibi boyar gıdaların kullanımı beyazlatmanın ömrünü azaltmaktadır.

 

Daha önce diş beyazlatma tedavisi yaptıran kişilerde birkaç renk tonu geri dönüş görüldüğünde tekrar kombine uygulama yapmak gerekmemektedir. Bu aşamada tek başına ofis tipi ya da ev tipi bleaching uygulamaları ile müdahale etmek dişlerin eski renk tonuna geri dönmesini engeller.

 

Gülüş estetiğinde diş renginin yanı sıra diş dizilimleri ve diş formları da oldukça önemlidir. Dişlerde çapraşıklık veya boşluk olması gülüş estetiğinin yüz estetiği ile uyumunu bozmaktadır. Asimetrik gülüş estetik sorunların haricinde çene kapanış ilişkilerine de zarar verebilir. 

 

Ortodonti tedavisi dişlerin doğal hallerinin korunarak doğru pozisyona getirilmesini sağlar. Diş çapraşıklıkları veya dişler arası boşluklar düzeltilir. 

 

Ortodonti tedavileri çoğunlukla diş teli tedavileri olarak bilinmektedir. Ancak günümüzde telsiz ortodonti tedavileri de mevcuttur. Diş teli takmadan şeffaf plaklar sayesinde dişlerinin günden güne düzelir. Takıp çıkartılabilen bu plaklar sosyal hayatı ve iş hayatını zorlaştırmadan ortodonti tedavisi imkanı sunmaktadır. Yemek yerken, özel bir gününüzde ya da bir iş toplantınızda bu plakları çıkartabilirsiniz. Daha sonra plakları tekrar taktığınızda ortodonti tedaviniz aynı şekilde devam eder. 

 

Düğün öncesi telsiz ortodonti tedavisi ile dişleri düzeltmek tercih edilebilir. Düğün günü plaklarınızı çıkartabilir ve ardından tekrar tedavinize devam edebilirsiniz. Bu plaklar oldukça ince ve şeffaf plaklarlardır. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)