Diş Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazar Gürkan ErenelDiş Hastalıkları Uzmanı • 16 Nisan 2017 • Yorumlar:

Diş Çekimi Sonrasında;

-Ağzınızda bulunan spancı 1 saat ısırmaya devam ediniz. Çenenizi sabit tutmaya çalışınız. Çiğneme hareketi gibi hareketler kanamanızı arttıracaktır. 1 saat sonunda ağız dolusu kanamanız olur ise hemen doktorunuza başvurunuz. Çekim sonrası oluşan sızıntı şeklindeki kanamalar önem arz etmemektedir.

-2 saat herhangi bir şey yemeyiniz. 2 saat sonunda anesteziniz geçmez ise; dil, dudak ve yanağınızı ısırmamaya dikkat ediniz. Bu sürenin sonrasında yumuşak ve ılık gıdalar alınız. Asitli ve gazlı içeceklerden en az 2 gün uzak durunuz. Süt ve süt ürünlerinden en az 2 gün uzak durunuz.

– 2 gün boyunca çalkalama ve tükürme yapmayınız. Ağzınızı yıkarken sakince ağzınızı ıslatıp, işlem yapılmayan taraftan sıvıyı kibarca akıtınız. Uygulayacağınız basınç kan pıhtısını yerinden oynatabilir ve iyileşme ve konforunuzu en az 2 hafta bozabilir.

Size verilen buz aküsünü en az 30 dakika çekim bölgesine dışardan temas edecek şekilde tutunuz. 10 dakika ara verip tekrar soğuk uygulamasına başlayınız. Aksi söylenmedikçe en az 6 saat soğuk uygulayınız. Uyguladığınız soğuk hem iyileşmenizi hızlandıracak hemde yüzünüzün şişmesini engelleyecektir.

– Çekimden önce kullanmaya başladığınız ilaçlara (antibiyotik, ağrı kesici, vs.) aksi hekiminiz tarafından söylenmedikçe devam ediniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Gürkan Erenel Diş Hekimi, Protetik Diş Tedavisi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)