Restoratif ve Estetik Diş Hekimliği nedir?

Yazar Gürkan ErenelDiş Hekimi • 18 Nisan 2017 • Yorumlar:

Sağlıklı ve estetik bir ağıza kavuşmak teknolojinin bu kadar ilerlediği bu dönemde zor değildir.
Dişlerimiz hem sağlık açısından hem de sosyal yaşantımız açısından büyük önem taşır. Herhangi bir dişimizi kaybettiğimizde yaşamımız hem sağlık yönünden hem de sosyal hayatımız açısından zorlaşır. Çiğneme ve konuşmada yaşanan zorluk ve gülerken duyulan tedirginlik her açıdan tedavi ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır.

Diş estetiği ile kişinin yüz ölçüleri ve hatları ile tamamen uyumlu, dişlerin, diş etlerinin, ağız dudak ve çevresinin doğal, simetrik, orantılı bir görünümünü elde edebilmek için estetik diş hekimliğinin birçok alanındaki tedavi yöntemlerinin diş estetiği için bir arada uygulanmasıdır. Başarılı uygulamalar için diş çürüklerinin, aşınmış dişlerin, renkleşmiş dişlerin (Beyazlatma), hassas dişlerin, aralıklı dişlerin, kırık dişlerin, şekil, doku ve form bozukluğu olan dişlerin, hafif çapraşıklıkların bütünsel ve kombine bir tedavisini içeren plan esastır. Bu tedaviler için ışıklı beyaz dolgulardan, porselen dolgular (inley-onley), fiber uygulamalarından, beyazlatma yöntemlerinden, hassasiyet gidericilerden ve lamina uygulamalarından faydalanılmaktadır.

Önemli olan diş hekiminin hastasını tanıyıp doğru tedavi yöntemlerini kaliteli ve hastaya en uygun materyaller kullanarak uygulamasıdır. Amacımız steril ortamlarda, son teknoloji cihazlar ile tecrübeli hekim bakışını birleştirerek güzel ve sağlıklı gülümsemeler elde etmektir. Kliniğimizde uygulanacak ‘Gülüş Estetiği’ ile güzel gülüşlere sahip olabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Gürkan Erenel Diş Hekimi, Protetik Diş Tedavisi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)