Diş Estetiği

Yazar Çiğdem Güneş, Fatma ÖrenDiş Hekimi • 25 Kasım 2016 • Yorumlar:

Gülüş tasarımı; hekimliğin ve sanatın birlikte uygulanarak, ideal gülüşün sağlanmasıdır. Bireyin birtakım kişisel estetik beklentileri sağlık ve doğallık ile birleştirilerek gülüş tasarımı planlanır. Bireyin yüz hatlarına uyum sağlayan şekillere, boyutlara ve düzenlemelere bağlı olarak, diş hekimi ve teknisyenin artistik çalışmasıyla doğal ve tamamiyle hoş bir görünüm oluşturabilir.

Diş rengi, diş estetiğinin sağlanmasında bireyler için oldukça önemlidir. Bazı durumlarda diş lekeleri ve diş taşlarını ortadan kaldırmak amacıyla yapılan detartraj ve polisaj gibi profesyonel temizleme işlemi diş rengini ideal hale getirmek için yetersiz kalmaktadır. Bu durumda doğru bir beyazlatma tedavisi ile diş rengi istenilen hale getirilebilir.Yapılan araştırmalara göre, dişlerin beyazlatılması dişhekimi gözetimi altında yapılırsa son derece etkin ve güvenlidir. Dişler ve dişetleri hiçbir şekilde zarar görmez.

 

İnley/Onley  (Porselen dolgu) uygulamalarının avantajları nelerdir ?

Dişlerde gereksiz diş kesimi yapılmaz ve bu sayede sağlıklı diş dokusu ellenmemiş olur. Porselen materyal olduğu için zamanla renklenme olmaz.

Çiğneme kuvvetlerine karşı çok dayanıklıdırlar. Yıllar geçtikçe aşınma veya kırılma ile karşılaşılmaz.

Estetiktirler ve uygulanırken 2 seans yeterlidir. Porselen yüzeyleri cilalı olduğu için gıda artıkları yapışmaz, hijyeniktirler.

Porselen oldukları için, kompozit uygulamasından sonra yaşanabilen sıcak-soğuk hassasiyetleri oluşmaz, tekrar çürüme görülmez.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)