Doğa olayları ve burçlar insanları gerçekten etkiliyor mu?

Yazar Ahmet Usluİç Hastalıkları Uzmanı • 17 Temmuz 2017 • Yorumlar:

Doğa olayları ve burçlar insanları gerçekten etkiliyor mu?

Pekçoğumuz inanmasak da burçları takip etmekten zevk alırız. Geleceğe karşı merakımız bilinmeyene duyulan ilgi, bu motivasyonun ana kaynağı olabilir.

Lakin gerçekten doğduğumuz tarih yada bulunduğumuz yıl ve/veya ay hayatımızı etkiliyor mu?

Yada yakın zamanda gözlemlenen super ay gibi tabiat olayları ,ay ve güneş tutulmaları vb. olaylar hayatımızda değişikliklere sebep oluyor mu?

Kozmik bir olay mı yoksa bilimsel açıklaması var mı?

Peki yağmur yağması, deprem vb. tabiat olayları bizleri nasıl etkiliyor?

Bu gibi sorular insanların zihinlerini yıllarca kurcalamış ve kurcalamaya da devam ediyor.
Aslına bakarsanız insanoğlu koskoca evrende kendisini merkezi bir yere koyarak ,olayları kendi açısından ele almakta , bencil, umursamaz belkide cahil. Oysa ki bizler de evrenin son derece küçük bir parçasıyız ve hem mikro hemde makro evrenle etkileşim içinde olduğumuzda bir gerçek.
Mikro-evrende, atom ve atom altı parçacıkların birbirleri ile etkileşimi veya kimyasal bileşiklerin birbirleri ile etkileşimleri gibi ; makro-evrende ki gezegenlerin, yıldızların yada gökcisimlerinin birbirlerini etkilediğini ve bütünleşik bir sistem olduğunu söylemek pekte yanlış olmaz. Bizler de dünya da yaptıklarımızla yine doğa olaylarını, çevremizdeki canlıların yaşam alanlarını etkiliyor, hatta değiştiriyoruz.

Peki hal böyle iken kendimizi sistem dışında bir yere koymak çok akıllıca mı?

Yada başka bir bakış açısıyla olayları sadece astrolojik biçimde ele almak gerçekçi mi? Yada bilimsel mi?

Pek çok kişiden duymuşsunuzdur “dizlerim ağrıyor ,romatizmam var yağmur yağacak galiba“. Peki nasıl biliyor? gerçek mi ? uyduruyor mu?

Elbette bilimsel bir açıklaması mevcut. Hava basıncı değişiklikleri o günkü hava olaylarının seyrini etkiliyor. Basınç değişikliklerini barometre yada manometre gibi araçlarla ölçmekteyiz. Zaten yağmur yağarken ağrısı olan insanları diğerlerinden farklı kılan da bu. Eklem aralığı içerisin de sıvı ihtiva eden kapalı bir sistem ve manometre gibi bir görev ifa ediyor. Normal ve sıradan insanların son derece küçük basınç değişikliklerini hissetmesi mümkün olmasa da bazı insanlar belki de bu noktada şansız yada bakış açınıza göre de şanslı olabilir. Tıpkı barometreye bakıp yağmur yağıp yağmayacağını tahmin etmek gibi.
 

Yahut dolunayda insanlar gerçekten kurt adam oluyor, saldırganlaşıyor mu?

Gerçeklik nedir?

Yapılan çalışmalar gerçekten; cinayet, şiddet olayları ve sağlık sorunlarında artış olduğunu söylüyor. Peki neden??

Bildiğimiz üzere dünyanın %75-80 i suyla kaplı. Dünyamızdan yaklaşık 350.000 km uzaklıktaki ayın etkisi ile gel-git olayları gibi devasal su devinimleri olurken yeryüzü şekillenirken, insan vücudunun %60 ı su hal böyleyken etkilenmemek aceba mümkün mü?


Sonbahar ayları depresyonun, kalp hastalıklarının mide barsak problemlerinin pik yaptığı dönemler.

Nasıl ki mevsim değişikliği bir yandan hormonal dengemizi değiştirirken diğer yandan ısıl değişim hastalıklarımıza katkıda bulunuyorsa, çevremiz ve kendi mikro-evrenimiz içerisindeki karmaşık savunma hücreleri ve sistemleri ile mikroorganizmaların etkileşimi sağlığımızı belirliyorsa; makro-evrende ki gelişen hadiseler de durumumuzu etkiliyor olamaz mı?

Kimi zaman bu etkinin hissedilmeyecek kadar hafif yada bu gün anlayamadığımız yada anlamlandıramadığımız kadar karmaşık olmadığını söyleyebilir miyiz?

Sonuç itibari ile insan bulunduğu evrenin florası ve faunanın da bir parçası. Şayet mutlu ,huzurlu ve sağlıklı bir yaşam istiyorsak hem doğayla hem de insanlarla çatışmak yerine barışık bir yaşam, kendi homeostazımızı korumamıza neden olduğu gibi belkide evrenin dengesi içinde belirleyici olacaktır.
Sevgiler……

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)