Bazen en karmaşık soruların cevabı, en ilkel yapının derinliklerinde saklıdır. Uzun yaşamın sırlarını çözmeye çalışan bilim insanları, gözlerini ileri teknoloji laboratuvarlardan doğaya çevirdiğinde şu gerçekle karşılaştı: Bazı canlılar, adeta zamanı unutmuş gibi yaşıyor. Ve bu “unutkanlık”, aslında evrimsel bir strateji olabilir. Bar-Ilan Üniversitesi tarafından 2025 yılında yürütülen çığır açıcı çalışma, uzun ömürlü memelilerin genetik kodlarında gizli bazı özel protein mimarilerini keşfederek, yaşlanmaya karşı doğanın nasıl bir direnç mekanizması geliştirdiğini gözler önüne serdi.
Telif ve Gizlilik Notu
Bu belge, yalnızca Uzm. Dr. Oya Malbora tarafından özel olarak paylaşılmıştır. İçeriğinde yer alan metinler, bilimsel bilgiler, analizler ve tasarımlar; 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. İzinsiz çoğaltılması, paylaşılması, üçüncü şahıslarla paylaşılması, basılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
Bu belge yalnızca kişisel kullanım ve değerlendirme amacıyla paylaşılmıştır