Doğum Sonrası Korse Kullanmak

Doğum sonrası karın korsesi giymek ne işe yarar? Ağrı yapar mı? Almaya değer mi? Bu soruların cevabı için bazı bilgiler vermek istiyorum.

KARIN KORSESİ İŞE YARAR MI?

Karın korsesi yıllardır kadınların doğum sonrası kullandığı birşeydir. Bu konuda çok fazla çalışma olmasa bile faydalarını gösteren birkaç çalışma vardır.

Doğum sonrası organlarınız yerlerine yerleşirken korse takmak sizi rahatlatabilir. Ayrıca karnınız hareket ettiğinde dalgalanarak hareketlenecektir. Bu da canınızı acıtabilir. Bu nedenle de karın korsesi işe yarayabilir. 

 

KARIN KORSESİ NASIL KULLANILIR?

Karın korsesinin yapacağı hafif baskı henüz kendi görevini yapamayan çapraz kasları desteklemeye yardımcı olur. Karın korsesi az ya da çok kasları sabitler. Buda karın kaslarınızın eski gücüne kavuşması için ilk adımdır. Aynı zamanda omurganın düzelmesine yardımcı olur. Sonuç olarak karın korseleri iyileşme sürecinizi kısaltır. Karın korsesi ayrıca vücut şeklinizi korumada da yardımcı olur.

KARIN KORSESİ DİKİŞLERE AĞRI YAPAR MI?

Doğum sonrası karın korsesi kullanmak sezeryan dikişlerinin ağrılarını dindirir. Kullanan kadınlarda dikiş yerlerindeki ağrıları hafiflettiği görülmüştür. 

Karın korseleri oluşan gazı engelleyeceği için dikiş yerlerindeki gerilmeyi de aynı zamanda engelleyecektir. 

KARIN KORSESİ HAMİLELİK BOYUNCA FAYDASI OLUR MU?

Karın korsesi hamilelikte belinizi ve kaslarınızı desteklemek için kullanılabilir. Bel ve eklem ağrılarınıza iyi gelebilir. Kasık ağrısı yaşayan kadınlar için karın korsesi tavsiye edilir. Aşağıya baskıyı engellediği için ağrılarınızı engeller. 

KARIN KORSESİ KULLANACAKSANIZ DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER NELERDİR?

Kullandığınız korsenin çok sıkı olmamasına dikkat edin. Bunun iki sebebi var. Birincisi, çok sıkı bir korse pelviK bölgenize baskı yapacaktır ikincisi uterusa giden kan akışını engelleyecektir. Bu nedenle çok sıkı olmamalıdır.

Doğum sonrası karın korsesi kullanacaksanız korsenin uç kısmının dikiş yerinize gelmemesine dikkat edin. 

Kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışın. Sizin için önereceği ya da önermeyeceği ekstra durumlar olabilir. Ayrıca unutmayın ki korse kullanmak sizi en kısa sürede eski halinize getirmez. Kasların çalışmasını sağlamaz yalnızca yardımcı olur.

Sağlıklı günler dilerim 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ömer Dai Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)