DOLGU UYGULAMALARI

Yazar Nermin Filizci VarılsühaDermatolog • 6 Ekim 2016 • Yorumlar:

  • DOLGU UYGULAMALARI

Yüz bölgesine uygulanan dolgu maddeleri ile cilt kızarıklıklarının ve hacim kayıplarının giderilmesi, yüzün yeniden şekillendirilmesi, çökük olan izlerin tedavi edilmesi, dudak şekillendirme ve dolgunlaştırma işlemlerigerçekleştirmektedir.                                                                                  

Uygulanan dolgu maddeleri Hyalüronik Asit içermektedir.

  •  HYALÜRONİK ASİT NEDİR?

Cildimizin iskelet yapısını oluşturan kolajeni üreten bir ara maddedir. Hacminin 1000 katı kadar su bağlayabilmektedir. Normalde genç insanların ciltlerinde daha çok bulunan, cilde parlaklık, canlılık veren bir maddedir. Yaşla beraber ciltte azalır. Bunun sonucu olarak cilt kırışıklıkları başlar. Cilt altına verilen dolgu maddesi, cildin alt katmanlarına destek verip, kırışıklık ya da çöküklüğün doldurulmasını sağlar. Ayrıca yüzde germe etkisi yapar. 

  • HANGİ BÖLGELERE UYGULAMA YAPILIR?
  1. Yanaklar  (Orta Yüz)
  2. Göz yaşı oluğu  (Tear Through)
  3. Burun kenarı ile ağız köşesi arası oluğu  (Nasolabial Oluk)
  4. Burun
  5. Dudak kenarı çizgileri  (Marrionette  Çizgileri)
  6. Çene
  7. Kaşlar  (Hacim vermek için)
  8. Göz kenarındaki kaz ayakları
  9. Alın çizgileri
  10. Boyundaki yatay çizgilere uygulanır.
  • YANAK DOLGUSU

Orta yüz dolgusu son yıllardaki dolgu uygulamaları içinde en popüler olanıdır. Geçmişte kırışıklığın altını doldururken, günümüzde yeni anlayış eksilen hacmi yerine koymaktır. Yaşla birlikte, yanaklarımız hacim kaybeder ve yerçekimine karşı koyamayıp sarkar. Bunun sonucu yorgun bir görünüm ortaya çıkar. Dolgun yanak kadını daha çekici ve genç kılar.                                                                   

Yanak dolgusu maalesef yapılan kötü uygulamalar nedeniyle genellikle tepkiyle karşılanmaktadır. Ancak doğru kişilerin elinde yapılan uygulamalar sonucu , mükemmel görüntüler elde edilmektedir. Amaç yanakları şişirmek değil, eksilen hacmi yerine koymaktır. Bu bölgede kullanılan hyalüronik asit dolguları daha yoğun özelliktedir. Dayanıklılık süreleri genellikle 1,5 – 2 yıldır.

  • DUDAK DOLGUSU

Dudakların dolgun ve şekilli olması yüzde gençlik ve canlılığın göstergesidir. 35’li yaşlardan itibaren dudaklar incelmeye başlar. Konturu kaybolur, hacmi azalır. Bazen genetik faktörlere bağlı olarak da dudaklar ince ve şekilsiz olabilir. Sigara tüketimi, stres, güneş gibi çevresel  etkilerde dudakların incelme süresini hızlandırır. Hyalüronik Asitli dolgularla yapılan uygulamalar sonucunda öncelikle dudak şekillendirilir, gereği kadar hacim verilir. Dolgu uygulaması sonrası dudağın nemi de artar, dolayısıyla pürüzsüz ve canlı görünür.

  • GÖZ ALTI DOLGUSU

Göz altı çukurunun doldurulması, göz çevresinin gençleştirilmesi, morluklar, halkaların ve çizgilerin giderilmesi amacıyla uygulanır. Göz altında bulunan yağ yastıkçığının hacmi, yaşa, kilo kaybına bağlı olarak azaldığında, göz altı oluğu derinleşir. Bu kişinin yorgun görünümüne neden olur. Yaklaşık 15 dakikalık uygulamalar sonucunda kişi daha dinlenmiş ve genç görünür.

  • HANGİ DOLGU MADDESİNİ KULLANMALIYIM?

Kaliteli dolgu maddeleri akışkan olup cilde doğal bir görünüm verirler. En önemlisi de alerjik reaksiyona neden olmazlar. Ucuz, laboratuvar testleri özenle yapılmamış dolgu maddeleri alerjik reaksiyona neden olabilirler. Enfeksiyon riskleri de çok yüksektir.

  • DOLGUNUN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri, bir süre sonra vücut tarafından eritilirler. Bu süre kullanılan dolgunun yoğunluğuna, kişisel ve çevresel faktörlere bağlıdır. Ortalama ömürleri 6-24 ay arasında değişir. Ancak sigara, aşırı sıcak ortamda bulunmak, güneş maruziyeti  gibi çevresel faktörler de dolgunun ömrünü kısaltır.

  • UYGULAMA SONRASI NELERE DİKKAT ETMELİYİM?
  1. Uygulama sonrası birkaç gün ödem olabilir.
  2. Uygulamadan sonra morluklar görülebilir. Bu morluklar 1 hafta 10 gün sürebilir.
  3. Uygulama sonrası  sauna, buhar banyosu, hamam gibi yerlere gitmekten kaçınılmalıdır.
  4. Uygulamadan sonra ilk gün su değdirilmemeli ve makyaj yapılmamalıdır.

       

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)