Domates Suyu İle Zayıflama

Yazar İrem ÖncüDiyetisyen • 6 Nisan 2020 • Yorumlar:

Domates, içerisinde bol miktarda A, C, K, B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri barındıran bir besindir. Magnezyum, demir ve fosfor mineralleri açısından oldukça zengindir.

Cilt-saç sağlığı, yüksek tansiyondan kalp damar hastalıklarına kadar birçok şeye iyi gelen domates aynı zamanda zayıflama konusunda da faydalıdır. Yüksek lif yapısı ve sodyum bakımından zengin olması sebebiyle kilo vermede yardımcı bir besindir.

Domates vücuda vitamin ve mineral takviyesi yaparken aynı zamanda kalori açısından da oldukça rahat bir besindir. Vücudun su ihtiyacını karşılar ve içerdiği asitler sayesinde tokluk hissi yaratır. Tüm bunların yanında antioksidan özelliğiyle vücutta özellikle bel çevresi yağları yakma konusunda yardımcıdır.

Domates kürü uygulamada dikkat etmesi gereken kişiler reflü hastaları ve domatese alerjisi olan kişilerdir. İçerdiği asit nedeniyle daha fazla rahatsızlık verebilir.

Bel bölgesindeki yağları yakmada yardımcı olacak domates kürü öğleden sonra günde 1 bardak tüketilmelidir. 1 ayın sonunda küre 1 hafta ara verilmelidir. Daha sonra tekrar 1 ay boyunca domates suyu içmeye devam edilir.

Kürün hazırlanışı:

2-3 adet domates

1 yemek kaşığı limon

Zeytinyağı

Karabiber, pul biber

Maydanoz, nane vb. yeşillikler

   1 bardak domates suyu elde etmek için 2-3 adet orta boy domates yeterli olacaktır. Domateslerin katı meyve sıkacağı ile sularını çıkartıyoruz. Elde edilen suyun içerisine 1 yemek kaşığı limon ve bir miktar zeytinyağı ilave ediyoruz. Dilerseniz karşıma karabiber veya pul biber ilave edebilirsiniz. Karışımın içerisindeki limon metabolizmanızın daha da hızlanmasına yardımcı olacaktır. Zeytinyağı ise domatesin içerisinde bulunan ve yağda çözülen vitaminlerden daha fazla fayda sağlamanızı sağlayacaktır.

İsteğe göre hazırlanan domates kürüne maden suyu ve çeşitli yeşillikler de ilave edilebilir.

Fazla kullanımında domates suyunun içerisinde bulunan sodyum, kalp rahatsızlıklarına sebep olabilir. Dışarıdan alınacak domates sularının organik ve sodyumu azaltılmış olanı tercih edilmelidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)