Düğünden Önce Kolay Kilo Verme Yolları

Yazar Burcu Tunç • 13 Ocak 2017 • Yorumlar:

Evlilik öncesi dönem, çoğu kadının hızlı kilo vermek istediği bir dönemdir. Her kadın, düğünden önce kolay kilo vermeye kafa yormuştur. Bu dönemde, ne kadar zamanda kaç kilo verileceğinin iyi planlanması gerekir. Evlilik öncesi son dakikada, kısıtlı diyetlerle verilen hızlı kilolar hatadır. Düğün günü canlı, parlak, enerji dolu olmak isteriz. Fakat kısıtlı/ besin değeri düşük diyetler sizin bitkin, cildinizin solgun, saçlarınızın cansız görünmesine sebep olur. Düğün hazırlıklarında kendinize ayıracak fazla vaktiniz olmaz. Bu yüzden başarısızlıkla sonuçlanacağını bildiğiniz kısıtlı/tek yönlü diyetler ile zaman kaybetmektense, bazı beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek ve hafif bir egzersiz programıyla istediğiniz görüntüye ulaşabilirsiniz.

Düğünden Önce Kolay Kilo Vermek için 4 Harika Öneri

1) Planınızı yapın! Evlilik öncesi diyetinize başlamadan önce, düğüne kadar kaç kilo vermek istediğinize karar verin. Haftada ortalama 800 gram vereceğinizi hesaplayın. Örneğin 8 kilo kaybetmek istiyorsanız, 2-3 ay önceden diyet programınıza başlamanız gerekir. İstediğiniz kiloya ulaşmakta kararlı olun ve ulaşılabilir hedefler belirleyin. Unutmayın, 4 kilo kaybı 1 beden incelmeniz demektir.

2) Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin! Kilo vermek için beslenmenizde değişiklikler yapın. Değişikliğe, bir öğünde yediğiniz porsiyon miktarını azaltarak başlayabilirsiniz. Porsiyon miktarı azaltmak, zaman kaybı olmadan kilo vermenin en kolay yoludur. Günlük aldığınız kalori miktarını azaltmak sizi başarıya götürür. Bir öğünde, tatlı tabağını dolduracak kadar yiyecek tüketin. Doymadıysanız sebze ve meyveler gibi lif oranı yüksek, düşük kalorili besinleri tüketmelisiniz. Çünkü 1 kg 7000 kaloridir ve haftada 1 kg vermek için günlük diyetinizden 1000 kalori azaltmanız gerekir.

3) Egzersize Başlayın! Egzersiz yapmak, özellikle kardiyo egzersizler, enerji harcamanızı artırarak kilo vermenizde işinizi kolaylaştırır. Yapmaktan hoşlandığınız ve güvenle uygulayabileceğiniz bir egzersiz türü seçin. bu tempolu yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklet, dans, pilates, grup aerobik olabilir. Yağ yakımını sağlamak için, seçtiğiniz egzersizin en az 30 dakika uygulamanız gerekir. Hareketiniz ne kadar artarsa, o kadar enerji harcarsınız. Bu da daha fazla kilo vermeniz anlamına gelir. Dehidrasyonu engellemek için yeteri kadar su tüketmeye özen gösterin.

4) Sağlıksız gıdalar kapı dışarı! Evlilik öncesi diyetiniz boyunca sağlıksız gıdalardan sakınmalısınız. Bu dönemde, şekerli ve yüksek kalorili içeceklerden uzak durun. İçecek olarak su, şekersiz çay ve kremasız kahve tüketin. Ek olarak pirinç, makarna, beyaz ekmek, şekerli besinler ve tatlılar gibi basit şeker içeren gıdalar tüketmemeye özen gösterin. Bunların yerine esmer pirinç, bulgur, kepekli makarna, tam tahıllı ekmek kullanabilirsiniz. Kompleks karbonhidratlar kilo kaybına yardımcı olmakla beraber egzersiziniz için iyi bir yakıt görevi görür. Düğünden önce hızlı ve sağlıklı kilo verme yollarını 4 ana maddede topladık. Eğer, ben bir uzmanla çalışmak istiyorum diyorsanız, bize ulaşabilirsiniz. Düğün, pek çok kadının uzun süre hayalini kurduğu özel bir gündür. O gün sağlıklı ve fit olmak, sizin elinizde! 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)