Erişkin Ortodontisi

Yazar Semih KoranaDiş Hekimi • 8 Nisan 2020 • Yorumlar:

Günümüzde estetiğin önem kazanmasıyla birlikte ortodontik tedavi talep eden erişkin birey sayısı belirgin olarak artmıştır. Dişlerindeki çapraşıklık nedeniyle özgürce gülümseyemeyen bireyler için sağlıklı ve güzel bir gülümseme sosyal yaşamda özgüveni arttıran bir faktördür.

Ortodontik tedavi her yaşta yapılabilmekte olup önemli olan dişleri çevreleyen diş eti yapısının ve kemiğin sağlığıdır. Erken yaşta ortodontik tedavi şansı bulamamış erişkin bireyler her yaşta ortodontik tedaviye başvurabilirler. Dişlerde bulunan çapraşıklık dişlerin etkin fırçalanmasını zorlaştır, dişeti problemlerine ve diş çürüklerine zemin hazırlar. Dişlerin kapanışındaki problemler; çiğnemenin etkin yapılamamasına ve eklem problemlerinin oluşumuna neden olur.

Erişkinlerde görülen ortodontik problemlerin bir kısmı da diş kaybı sonucunda dişlerin çekim boşluğuna kayması sonucu oluşur. Eksik dişlerin tedavi edilebilmesi amacıyla kısa süreli ortodontik tedavi uygulanabilir. Erişkin bireylerde ortodontik tedaviye başlamadan önce hasta beklentilerinin karşılıklı müzakere edilmesi mevcut dişleri destekleyen dişeti sağlığının değerlendirilmesi titizlikle yapılmalıdır. Erişkin hastada tedavinin gerçekçi hedeflerle ideal tedavi hedeflerinden esneyerek en kısa süre yapılması gerekmektedir. Erişkin yaştaki hastaların en büyük tedirginliği tellerin nasıl görüneceği ve çocukluk yaşlarından sonra yarar sağlayıp sağlayamayacağıdır.

En iyi protez insanın kendi dokusu kendi dişidir. Bu nedenle dişlerin kesip küçültüleceği üzerine porselen kaplamaların yapılacağı birçok durumda ortodontik tedavi estetik beklenti imdadına sağlıklı alternatif oluşturmaktadır.

Ortodontik tedavi her yaşta mümkündür gülümsemenizi ertelemeyin.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Semih Korana Ortodonti, Diş Hekimi Uzm. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Semih Korana

Ortodonti, Diş Hekimi Uzm. Dt.

Randevu al