Evde Basit Tarifler

Yazar Nebahat YıldırımDiyetisyen • 25 Ağustos 2021 • Yorumlar:

Avokado, anavatanı Orta Meksika olan ve ülkemizde özellikle Alanya ve güney sahil şeridinde yetiştirilen çiçekli bir bitkinin meyvesidir. Kapalı tohumlular sınıfında olan bu meyve, “timsah armudu” olarak da bilinir. Yağ içeriği bakımından en zengin meyvelerden olan avokadonun yağı, besin değeri yüksek yağ sınıfında yer almaktadır.

Sağlıklı bir kek tarifi denemesine ne dersiniz? Tadı ile farklı damak zevklerine daha çok hitap eden, malzemeleri ile fark yaratan avokadolu kek tarifini çok seveceksiniz. Kolayca hazırlanan bu lezzet, besleyici kek tarifleri arasında yer alıyor. Kokusu ile mutfakları dolduracak ve her deneyen tarafından mutlaka tarifi istenecek. İçerisindeki avokado ve kabak çekirdeği miktarını kendi damak zevkinize göre değiştirmeniz mümkündür. Aynı şekilde limon suyu miktarı da arttırılabilir. Tarifi hazırlamaya başladıktan sonra kısa sürede piştiğini siz de fark edeceksiniz.

Avokadolu Limonlu Kek için malzemeler;
Bir buçuk adet orta boy avokado
1 adet yumurta
1 adet yeşil limon
1 su bardağı buğday unu
3 silme yemek kaşığı bal
Çeyrek su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 miktar tuz
Kabak çekirdeği

        Yapılışı

        Avokadoları dilimleyin. Yeşil limonun kabuklarını rendeleyin. Bir kaba avokado dilimler, rendelenmiş limon kabukları, limon suyu, bal ve tuz eklenerek blender ile karıştırın. Bir süre sonra karışıma su ve yumurta eklenerek tekrar karıştırın. Daha sonra unu ekleyerek, pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Kek kalıbına yağlı kağıt serin ve kek hamurunu üzerine dökün. Hamuru üzerine kabak çekirdekleri serpin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve yaklaşık 45 dakika pişirin. Kek pişince soğumaya bırakarak, servis edebilirsiniz:) Afiyet Olsun 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)