Evde Hangi Egzersizleri Yapabiliriz?

Yazar Fuldan Erdoğan KaçarFizyoterapist • 15 Mayıs 2020 • Yorumlar:

Sağlığımızı korumakta egzersizin önemi tartışılmaz.Özellikle daha çok evde vakit geçirdiğimiz,aktif hareketimizin azaldığı bu günlerde.Fakat görüyorum ki egzersiz eğitimi ve danışmanlığı konusunda çok fazla bilgi kirliliği var.İnsanlar vücutlarının ihtiyaçları dışına çıkıp,kendilerine zarar verebiliyor.Böyle bir durumda ne hareketsiz kalmalı ne büyük hedefler koyarak vücut zorlanmalı.Orta şiddette fiziksel aktivite tercih edilmeli.Ve egzersiz rutin haline getirilmeli.

İlk olarak 2 dakika yerimizde sayarak 2 dakika olduğumuz yerde hafif tempolu koşarak vücudumuzu egzersize hazırlayalım.Daha sonra bir duvarın 1 metre kadar uzağında,yüzümüz duvara dönük duralım.Bir ayağımız öne adım alalım,diğer ayağımız geride topuğumuz hiç kalkmayacak şekilde dururken duvara itelim.Gerideki bacağımızın arka tarafında gerilme hissetmeliyiz.10’a kadar sayalım ve gevşeyelim.5 kere tekrarlayalım.Bu egzersizi her iki bacağımıza da uygulayalım.

Diğer egzersizimiz duvarda şınav çekmek olacak.Ayaklarımız yan yana duvarla yaklaşık 1 metre mesafede dururken ellerimizi duvara omuz hizamızda yerleştirelim.Kontrollü şekilde gövdemizi duvara yaklaştıralım ve geri gelelim.Her biri 10’ar defa olmak üzere 2 set yapalım.

 

      Sıradaki egzersizimiz için sırtımız duvara yaslı ,kollar gövdemizin yanında duralım.Nefes alarak kollarımızı duvardan hiç ayırmadan yavaşça başımıza doğru kaldıralım,nefes vererek yavaşça gövdemizin yanına indirelim.Her biri 10’ar defa olmak üzere 2 set yapalım.

         

    Sırtımızı duvara dayalı, ayaklarımız kalça mesafesinde açık, duvardan bir adım önde dursun. Nefes alıp sırtımızı duvardan ayırmadan, basenlerimiz yere paralel olana kadar yavaşça oturalım. Nefes vererek bacaklarımızı gevşetelim. 10 kere tekrarlayalım.     

            

       Şimdi oturup nefesimizin düzene girmesini beklerken bir önceki yazımda bahsettiğim solunum egzersizimizi yapabiliriz.Gördüğünüz gibi kendimize  birkaç dakika  ayırarak sağlığımıza yatırım yapabiliriz.Bu egzersizlerin tedavi değil tavsiye niteliğinde olduğunu,herhangi bir ağrı durumunda egzersizi durdurup fizyoterapistinize danışmanız gerektiğini unutmayın.Sağlıkla kalın,görüşmek dileğiyle.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)

Yazar

Fuldan Erdoğan Kaçar

Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Fzt.

Randevu al