Evde Kalırken Çocuklarla İzlenebilecek 10 Film

Yazar Gonca ErcegilPsikolog • 3 Haziran 2020 • Yorumlar:

Hepimiz için #evdekaltürkiye günleri devam ederken ailecek izlenebilecek filmlere ilişkin kısa bir liste hazırladım. Parantez içindeki sözcükler, filmlerin orijinal adlarını içeriyor.

1. Koko (Coco, 2017)

Yanlışlıkla öbür dünyaya gönderilen ve ailenizin tüm üyelerini, özellikle de müzik tutkunlarını eğlendirirken, atalarını hakkında bilgi edinen gitar tokuşu Meksikalı bir çocuk hakkında bir Pixar filmi.

2. Koralin ve Gizli Dünya (Coraline, 2009)

Koralin, ebeveynlerinin gerçek dünyada olduklarından daha iyi davrandığı alternatif bir dünyaya giriyor ve daha sonra LAIKA'nın modern masalında işler gerçekten tersine dönüyor. 

3. Define Adası (The Goonies, 1985) 

Bir grup genç evlerini ve kasabalarını kurtarmaya çalışan çocuklarla destansı bir maceraya atılır. Aynı zamanda havalı korsanlar, genç aşk ve hoşgörü dersleri de içeren film klasiklerdendir.. 

4. Hokkabaz (2006) 

Babası tarafından sürekli takdir edilmeyi bekleyen çocuksu bir adamın sıcak, samimi hikâyesi. Cem Yılmaz’ın sevilen aile filmlerinden biri olan Hokkabaz, hem yetişkinleri çocukluğuna götürüyor hem de baba çocuk ilişkisini sorgulatıyor. 

 

5. Mucize (Wonder, 2017) 

Özel çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini ustalıkla anlatan, ailenin tüm üyelerinin duygu ve düşünceleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olduğumuz çok incelikli bir film. Farklılıkların nasıl kabul edilebileceğini ve bu yolda ne kadar zor mücadele edildiğini kimi zaman güldürerek kimi zaman da ağlatarak anlatıyor. 

6. Moana (Moana, 2016) 

Özellikle kız çocukları için çok güzel rol model olabilecek bir hikaye. Kız çocuklarının da erkek çocukları gibi başarılı liderler olabileceğini gösteren çok etkili bir film. 

7. Oyuncak Hikayesi 1-2-3-4 (Toy Story 1-2-3, 1995-1999-2010-2019) 

Bir erkek çocuğun oyuncaklarının yalnız kaldıklarında birbirleri ile olan diyalogları ve maceraları konu alan Oscar ödüllü film serisi. Serinin 5.si bu yıl vizyona girecek. Serideki tüm filmleri en baştan izlemenizi öneriyorum. Hepsi birbirinden güzel ve etkileyici. 

8. 2001 Uzay Yolu Macerası (2001: A Space Odyssey, 1968) 

Uzay’ı ve bilim kurgu yapımları merak eden, öğrenmek isteyen çocuklar için bir baş yapıt. 10 yaş ve üzeri çocuklarla izleyerek sonrasında bitmeyen diyaloglara girmek ve beyin fırtınası yapmak için kesinlikle öneriyorum. 

9. Aslan Kral (Lion King, 1994) 

Ahlak, dürüstlük, sorumluluk, liderlik, aile, toplum gibi kavramların hepsi üzerine düşündüren animasyon film tarihinin en başarılı filmlerinden biri. Hakuna Matata şarkısı ise herkesin diline dolanmıştır. 

 

10. Hababam Rock (School of Rock, 2003) 

Müziği seven ve müzikle ilgilenen tüm çocukların ilgisini çekecek hiçbir şiddet unsuru içermeyen çok hoş bir film. Birkaç sahnede alkollü içecek görünüyor ancak filmin tümünün bize verdiği mesajlar sayesinde bunun rahatsız edici bir özelliği bulunmuyor. 

Sevgiler, 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)