Evlilik Terapisi

Yazar Duygu ÇiloğluPsikiyatrist • 27 Ekim 2016 • Yorumlar:

                     

          
          EVLİLİK VE ÇİFT TERAPİSİ NEDİR?

 

Evlilik Öncesi Terapi 


Sağlıklı bir ailenin kurulabilmesi için evliliğe hazır olunması gerekir. Çiftlerin evlilik öncesi aldıkları terapi evliliğe hazırlık sürecidir. 

Evlilik öncesi terapi ile çiftlerin evliliklerinde karşılaşabilecekleri problemleri ortaya çıkmadan önlenmiş olur.

Ne kadar uygun bir eş seçimi yapılsa bile evlilik öncesi evlilikle ilgili bilgi sahibi olunmadıkça, hazırlık yapmadıkça uygun olan eş evlilikte uyum için yetmemektedir.

Birey evlilikle ilgili ilk gözlemlerini kendi aile ilişkileri içinde anne-babanın (ya da bakım verenin) evlilik içindeki tutum ve davranışlarını gözlemleyerek edinir. Yeni kurulacak evlilikte bunların ilişkiyi nasıl etkileyeceğinin farkına varılması gerekir. 
                
Bireyler karşı cinsten birine yakınlaşmadan önce daha çok kendisini tanımaya, iletişim becerilerini geliştirmeye odaklanarak, duygusal yakınlık kurma ve sorumluluk duygusunu geliştirmelidir. Yapılan araştırmalar Sorumluluk sahibi olan bireylerin çift ilişkisinde daha başarılı olduklarını göstermektedir.

Evlilik ve Çift Terapisi 


 Evlilik ve çift terapisi eşler arasındaki ilişkilerde ortaya çıkan çatışma, iletişim sorunları, cinsel, duygusal, entelektüel uyumsuzluk ve sorunları çözmek için yapılır.

Her evlilikte bir takım sorunlar yaşanabilir. Kimi zaman bu sorunlar evlilikte huzuru kaçırmaya yeter. Huzursuz bir aile ortamı tüm aile üyelerini mutsuz eder. Bunlar çoğu zaman evliliği bitirme aşamasına getirebilir. 

Evlilik terapisi almak için çok ciddi bir sorun olmasına gerek yoktur. Önemli olan problemleri biriktirmeden zamanında çözebilme becerilerini sağlayabilmektir.

Çift ilişkisinde en çok yapılan hata da anlaşmazlık durumlarını önemsememek ve kendiliğinden  problemlerin çözümleneceğine inanarak problemlerden kaçmaktır.

Evliliğinize ve ilişkinize önem veriyorsanız Evlilik ve çift terapisine başvurma fikri size uzak gelmemelidir.

 
              
                                              

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Duygu Çiloğlu Psikoloji, Aile Danışmanlığı

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)