EXOTHERME VASKÜLER LAZER SİSTEMİ

Yazar Alp AslanKalp Ve Damar Cerrahı • 21 Ağustos 2017 • Yorumlar:

EXOTHERME VASKÜLER LAZER SİSTEMİ

Exotherme varis problemleri, kılcal damar ve telenjiektaziler için çözüm olarak sunulmaktadır. Exotherme mavi yeşil damarları kapatmakta çok etkili olmakla birlikte yüzeysel lezyonlarda da kullanılabilmektedir. Özel görüntüleme ve hedefleme sistemi ile damarları takip etmek ve hedeflemek çok etkin bir şekilde yapılmaktadır. Lazer sistemi sofistike problemleri dahi kolayca ortadan kaldırmakta olup, benzersiz 980 nm diode teknolojisi ile muhtesem sonuçlar alınmaktadır. Exotherme maksimum 2 mm. çaptaki vasküler lezyonların tedavisinde kullanılır.

Prosedür basit, etkin, hızlı ve güvenlidir. Bu işlem non-invasivdir ve muayenehanede uygulanır. Uygularken kullanılan ultrason jeli dışında ek bir malzeme yoktur. Doz kontrollüdür ve damarın durumuna göre ayarlanabilir(özellikle de ekranda damarı ve atış etkisini görebilme sayesinde gereken tam ayarlama yapılabilmektedir.)

Uygulamada cilt ile tam temasta olan başlık, soğuğu yüzeye dağıtmakta, damarların net görüntülenmesini sağlamakta ve hasta ile doktor için konforlu, rahat bir tedavi temin etmektedir. Sonuçlar adım adım görünmeye başlar ve uygulamadan 4 ile 6 hafta sonra tamamlanarak kalıcı olur.
980nm VASKÜLER LAZER, KESKİN HEDEFLEME, DOZ KONTROLÜ

980nm. temel kromofor olan hemoglobin için yüksek seçiciliği olan bir dalga boyudur,kan tarafından çok güçlü bicimde emilir. Exotherme damarın termal gevşeme süresinden daha uzun bir atım süresi ile karakterize olan, özellikle hemoglobini hedefleyen seçici fotokoagulasyona dayanır.

Bu prensip damarın termal gevşeme süresine uyarak damarın patlamadan ısınmasını sağlar, purpura oluşumu engellenmiş olur. Lazer cihazının çalışma prensibi lazer enerjisinin ısıya dönüşümü sonucunda üretilen termal etki üzerine bina edilmiştir.

Lazerin hedefi olan hemoglobin ısıyı damar duvarlarına iletir. 75 °C'ye kadar yükselen ısı kolajen yapısını bozarak damarın çöküşünü mümkün kılar böylece damar duvarı imha edilir. Kan da damarı ısı ile koagule eder. Bu ikili etki damarın tahrip edilip kapatılmasını, imhasını mümkün kılar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Alp Aslan Kalp Ve Damar Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)