Gebelik Kayıpları(Düşükler)

Bir aile kurmaya çalışan bireyler ve çiftler için muazzam bir duygusal yıkım olabilir.

DETAYLI MUAYENE VE İNCELEME

Düşük konusunda bilgi ve deneyimimiz hiç şüphesiz size bu konuda gerekli desteği sağlayabilecek düzeydedir.

Duymak şaşırtıcı olabilir, ancak düşük yapmak yaygın bir olaydır. Araştırmalar, tüm gebeliklerin dörtte biri ile yarısı arasında düşükle sonuçlanabileceğini göstermektedir. Çoğu zaman, bu olaylar gebe kalma sürecinin o kadar erken gerçekleşir ki, bir kadın hamile olduğunu bile bilmeyebilir, çünkü bir dönemi kaçırmamış olabilir yani beklenen adet tarihi geçmemiş olabilir. Bu erken kayıplar bazen kan çalışmasıyla (kimyasal gebelikler olarak adlandırılır) belgelenebilir, ancak hamileliğe ilişkin başka klinik kanıt yoktur.

İYİ HABER

Olumlu bir kayda göre, bir düşük (hatta iki) çiftin asla bebek sahibi olamayacağı anlamına gelmez. Düşük yaptıktan sonra hamilelik tekrar oluşabilir ve umudunuzu kalbinizde tutmak için birçok neden vardır. Yardımcı olabiliriz. 

DÜŞÜK TANIMI 

Düşük, gebeliğin 20. haftasından önce spontan gebelik kaybı olarak tanımlanır. Tekrarlayan gebelik kaybı veya tekrarlayan düşük, düşük yapmanın art arda birden fazla ortaya çıkmasıdır. Düşük belirtileri ve semptomları sırt ağrısı, karın ağrısı, ateş, şiddetli kramplar veya doku ve kan pıhtılarının eşlik ettiği vajinal kanamayı içerir. 

DÜŞÜK NEDENLERİ 

GENETİK ANORMALLİKLER 

Annenin, babanın veya her ikisinin kromozomal anormallikleri, ilk trimester kayıplarının en az% 50-60'ında düşük yapmaya neden olarak erken gebelik kaybının en yaygın nedenidir. Fazla veya az kromozom varlığı olan anöploidi, en yaygın genetik anormallik türüdür. 

YAŞ 

Yaşlı kadınlar hamileliği etkileyebilecek daha yüksek sağlık koşulları riski taşıdığından ve kromozomal düzensizlikleri olan yumurtalara sahip olma olasılığı daha yüksek olduğundan, ileri yaş düşüklerin yaygın bir nedenidir. 

ANATOMİK ANORMALLİKLER 

 

En yaygın anatomik anormallik, doğuştan rahimde bulunan şekil bozukluklarıdır - özellikle septat uterus. Rahimdeki miyomlar veya polipler de düşükle ilişkilidir, ancak cerrahi olarak çıkarılabilirler. 

İMMÜNOLOJİK FAKTÖRLER 

Plasental yetmezlik ve düşük, anormal kan pıhtılaşmasından kaynaklanabilir. Anormal kan pıhtılaşmasının yaygın nedenleri antifosfolipid antikor sendromu (APAS) veya lupus antikoagülandır. 

ENDOKRİN SORUNLARI 

Özellikle tiroid ve hipofiz hormonları dengede olmadığı zaman düşük yapma olasılığı artmaktadır

DÜŞÜK TEDAVİSİ 

Düşük tedavisi tamamen başlangıçtaki testlerin sonuçlarına bağlıdır. Testler aracılığıyla hormonal bir sorun tespit edilirse, tedavi tıbbi olabilir. rahimde yapısal bir kusur bulunursa, tedavi cerrahi olabilir. Sizi tedavi etmek için cerrahi tedavinin (fibroid çıkarılması gibi) gerekli olup olmadığına ve ne zaman gerekli olduğuna detaylı araştırmalar sonucu karar verilecektir. Tanısal testler üreme sisteminizde, yapısal, kromozomal, hormonal veya fibroidler gibi durumlarla ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkarmazsa, adet döngünüz geri döndüğünde (genellikle 4-6 hafta sonra) tekrar gebe kalmayı denemenizi önerebiliriz. 

Bu testlerin ve tedavilerin örnekleri şunları içerir: 

PGS VE TÜP BEBEK 

Hamilelik kaybının en yaygın nedeni, bir embriyoda yanlış sayıda kromozomlara yol açan genetik bir sorun olan anöploididir. Birçok düşük, bu kromozomal anormalliklere bağlı olduğundan, bir tedavi şekli preimplantasyon genetik taramanın (PGS) yapılmasıdır. Bu test, tüp bebek yoluyla implantasyondan önce embriyoların genetik analizine izin verir.  

KAN TESTİ 

Basit bir kan testi, progesteron ve tiroid hormonları dahil olmak üzere hamileliği etkileyen bir dizi hormon hakkında bilgi verir. 

ULTRASON 

Ultrason, vücuttaki organların ve diğer yapıların görüntülerini oluşturmak için ses dalgalarını kullanır, bu da doktorların infertiliteye ve düşüklere neden olabilecek miyomları veya polipleri ve uterus büyümelerini tespit etmesini sağlar. 

UMUT VE DESTEK 

Düşük yaptıktan sonra derin üzüntü yaşamak tamamen doğaldır. Gerekirse sizi destek amaçlı bir psikoloğa yönlendirebiliriz 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ziya Kalem Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)