Gebelikte Şekere Dikkat!

Yazar Müzeyyen Uyanık • 17 Ocak 2019 • Yorumlar:

Gebelikte Şekere Dikkat!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Müzeyyen Uyanık, gebelikte şeker testinin anne ve bebek için önemli olduğunu belirtti.

Şeker hastalığının tespiti için gebeliğin 24. ve 28. haftaları arasında tolerans testi yapıldığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Müzeyyen Uyanık, "Daha önceki gebeliğinde şeker hastalığı geçiren, ailesinde diyabet olan, kilolu orada ise daha fazla gebeliğin başından sonra takip ediyorlar. Gebelikte şeker hastalığı riskinin doğduğu grup, önceki gebeliğinde şeker hastalığı geçirenlerdir. Ölü doğum, anomalili doğum, birinci , 4 kilogram üzeri bebek doğumu olan anneler, 1. derece akrabalarında şeker hastalığı bulunanlar, aşırı kilo alanları riski altındadır "diye konuştu.

"KALP VE ŞEKER HASTALIĞI GÖRÜLÜYOR"

Doç. Dr. Uyanık, "Gebelikte şeker yükleme testi yapılmayan ve gebelikte şeker hastalığı gelişmiş annede sık tekrarlayan idrar yolu hastalıkları, vajinal hastalıklar, zor doğum yaşı. Bebekte ise anne karnında ani bebek ölümleri, doğumda fazla kilolu olması sebebi ile kemiklerinin ve hasarı vardıebilmekte.

Doğduktan sonra da akciğerleri tam gelişeme bağlı sıkıntısı, sarılık gibi önemli problemler oluşabiliyor. Uzun süre kalp hastalığı ve şeker hastalığı görülme oranının da arttığında "dedi.

Uyanık, "Gerek diyet ve egzersiz, gerekse insülin ile medikal tedavi uygulamaarak şeker dengesini ayarlamakabilmekte ve burada bir kez yaşanabiliyor" şeklinde konuştu.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Müzeyyen Uyanık Kadın Hastalıkları Ve Doğum Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)