Genital Bölge Operasyonları

VAJİNOPLASTİ

Vajinal doğumlar ile orijinal formunu kaybedip genişleyen , şekil ve cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açan vajinanın daraltılarak estetik ve fonksiyonel açıdan düzeltilmesi operasyonudur. Genellikle anestezi altında gerçekleştirilir.

Vajinanın daraltılması aynı zamanda idrar kaçırma tedavisinin de bir parçası olup hafif vakalarda lazer ile de yapılabilmektedir. Lokal anestezi sağlayan kremler bu işlem için yeterli etki sağlamaktadır.

VULVAPLASTİ/ LABİOPLASTİ

Dış genital bölgede tüyler ile kaplı olan labium makus denilen büyük dudakların iç tarafında parlak mukoza yapısında labium minus denilen küçük dudaklar yer almaktadır. Bu dudakların yapısal olarak normalden sarkık ve büyükveya asimetrik olması hem estetik açıdan hem de günlük yaşamda istenmeyen bir durumdur. Oturup kalkarken veya ilişki sırasında rahatsızlık vermesinin yanı sıra zaman içinde sakmakta ve rengi koyulaşmaktadır. Küçük dudakların cerrahi yöntem ile düzeltilmesine Labioplasti veya Vulvoplasti adı verilmektedir. Lokal veya genel anestezi ile yapılabilmekle birlikte genel anestezi daha konforlu olmaktadır.

TOT OPERASYONU ( TRANSOBTURATUAR TAPE )

İdrar kaçırma şikayeti olanlarda çoğunlukla mesane ile mesane boynu arasındaki açı bozulmuş olup , bu operasyon bir destek materyal ile  mesane boynunun yukarı asılması sistemine dayanmaktadır. Vajina içerisinde ve genital bölgenin her iki dış yanından milimetrik kesiler oluşturularak askı materyali yerleştirilmektedir. Bu işlem spinal veya genel anestezi ile yapılabilmektedir.

GENİTAL BÖLGE -LAZER OPERASYONLARI

-Vajinal sıkılaştırma ve idrar kaçırma tedavisi : Doğum sonrası eski formunu ve sıkılığını kaybeden vajina lazer ile daraltılmakta ve vajina ön duvarının ekstra sıkılaştırılması ile de idrar kaçırma tedavisi sağlanmaktadır.

-Dış genital beyazlaştırma : Genetik özellikler veya metabolik problemler nedeni ile pigment artışı genital bölgede kararmaya ve estetik olarak istenmeyen görünüme yol açmaktadır.  Lazer ile

-Labioplasti ( dış dudakların küçültülmesi ) : Dış genital bölgedeki küçük dudakların normalden büyük veya asimetrik olması estetik veya fonksiyonel sorunlar yaratabilmektedir. Lokal anestezi ile lazer kullanılarak bu dudaklar şekillendirilebilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Emine Özel Taşhan Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)